Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Hrvatska ima najviše kvalitetne vode u EU, ali nije u stanju zaštititi svoje 'tekuće zlato': Što se krije iza svega? Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Hrvatska ima najviše kvalitetne vode u EU, ali nije u stanju zaštititi svoje 'tekuće zlato': Što se krije iza svega?

Voda je danas jedan od ključnih resursa zbog kojeg se vode i ratovi
11. lipnja 2021. u 11:28 12 komentara 2673 prikaza

Sloveniju u posljednje vrijeme sve češće uspoređuju s Mađarskom i Poljskom zbog činjenice da aktualni slovenski premijer Janez Janša svojim napadima na medije, demokratske institucije i vladavinu prava očito pokušava imitirati mađarskog premijera Viktora Orbána i trenutačnu ultrakonzervativnu vladu u Varšavi.

Mirka Jozić:
'Bandić ima etiketu Uskokova optuženika, a spriječio je da Zagreb postane Napulj'
Pogled u budućnost 2068.
EKSKLUZIVNO Prikazujemo dokumentarac koji ne ostavlja ravnodušje: 'Hoće li roboti zavladati zemljom?'
Popodnevni trening hrvatske nogometne reprezentacije u Rovinju
GLEDALI SMO IH
Posljednji trening Vatrenih pred Euro: Dalić Englezima spremio dva iznenađenja!
  • Spezzi:

    Vlast štiti samo interese brisela i drugih centara moći u RH. Nema nijednog suverenog vođe na vidiku, pa nam se može podvaliti i globalistička soroševska ekipa da vodi glavni grad, a sutra valjda i cijelu državu. sve sami janjičari !

  • Sve je uzalud:

    .....već je prodana...ostao je Hrvatima onaj dio što ima veze sa kanalizacijom....isto kao što smeće dođe kao krasna ambalaža ..koju masno plate.....a završi kao smeće kojeg se Hrvati nemogu riješiti ....tako to ide sa korporacijama kao dijelom ....mračnog kapitalizma....

  • danijelrukavina4:

    Neistina je da Hrvatska ima najviše vode. Hrvatska već sada ima problema sa opskrbom pitkom vodom stanovništva ( u Lici već sada u nekim predjelima nema ljeti vode - Brinje, vjerojatno će se vrlo brzo pokazati da će vode nedostajati ... prikaži još! u Dalmaciji, Primorju, na otocima). Jučer malo gledam statistike svijeta. Stanovništvo se u svijetu od 1970. godine do danas - udvostručilo. Danas se daleko više troši pitke vode u Hrvatskoj nego, recimo, 1970. godine. Turistička industrija naprosto "guta" pitku vodu. Najbolji mi je onaj "poduzetnik" sa otoka "Paga" koji bi kopao kanal i radio naselje za jahtaše ( da li je ono bilo za 2500 porodica jahtaša - 10000 stanovnika), a na Pagu goli kamen i nema vode. On valjda "planira" da bi vodu uzeo iz Like, koja već sada nema vode ( žešća bud--a). Planeri u Republici Hrvatskoj trebaju razmišljati da je već sada obala "turistički maksimalno iskorištena" i ako Jadran može, recimo, podnijeti u ljeti 1.000.000 turista - to je plafon - ne može 2.000.000 jer nema vode. A ako ne bude vode - nema turizma za nikoga. Čitam po portalima Slovenci već sada kopaju po selima i ukopavaju plastične spremnike koji im spremaju vodu sa krova, sa kojom valjda zalijevaju vrtove. Na Jadranskoj obali treba već sada ograničiti daljnju izgradnju. Po meni građ. dozvole bi se dobivale samo na derutnim, dotrajalim objektima koji se ruše i na njihovo mjesto novi objekti. Daljnju devastaciju okoliša lokalne uprave trebaju zabraniti. Inače, ako se dalje radi ovako - gubimo svi.