Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Hrast pozvao preminulu suprugu da izađe na glasanje

franjo beck
Foto: Branimir Bradarić
1/5
05.11.2015.
u 12:53

Tko ima pravo igrati se našim osjećajima i mrtve osobe koristiti za svoje političke potrebe – pita se Vukovarac Franjo Beck

Vukovarac Franjo Beck  (77) ostao je zapanjen kada je u svome poštanskom sandučiću našao  predizborni letak naslovljen na njegovu suprugu Ljubicu koja je prošle godine preminula.

–Tko ima pravo igrati se našim osjećajima i  mrtve osobe koristiti za svoje političke potrebe – pita se Vukovarac Franjo Beck (77) pokazujući nam letak Hrasta u kojem se Ljubicu poziva na glasovanje 8. studenoga. Letak se nalazio u bijeloj koverti i ničim nije odavao o čemu se zapravo radi. Naveden je i točan kućni broj tako da, kako kaže Beck, greške nema. Franjo ne skriva ogorčenje podsjećajući da je s Ljubicom bio 55 godina u braku, imaju  troje djece, a zajedno su preživjeli i rat u Vukovaru.

– Da je letak, ako ga se tako može nazvati, naslovljen na mene, ništa ne bih rekao i smatrao bih to političkim marketingom. Međutim, kada je letak naslovljen na mrtvu osobu onda je to strašno. Volio bih znati tko je osoba koja ima pristup svim tim podacima i kako  je moguće da se samo tako netko koristi podacima preminule osobe za koju je ishođena   smrtovnica, odjavljena osobna… – pita se Beck.

Poslije svega kaže kako ima razloga u sumnju da netko njegovu preminulu suprugu želi  iskoristiti za potrebe izbora.

– Imam pravo sumnjati da netko želi mrtvu osobu iskoristiti za  glasovanje. Znam za još jedan takav slučaj u mojoj ulici, a pitanje je koliko zapravo ima takvih slučaja u Hrvatskoj.
Glas po glas i eto mandata, kaže Beck. Najavljuje da će u nedjelju otići na glasačko mjesto s letkom i smrtnim listom preminule supruge i vidjeti kako će reagirati birački odbor – kaže Beck. 

>> Vigilare stranke pitao o pobačaju, spolnom odgoju... Pročitajte odgovore

Komentara 8

DO
donIvan
14:01 05.11.2015.

koj jadan clanak

GU
gustirna
14:00 05.11.2015.

e moj bradaricu.....pa po hrvatskim medijima se danima vrti kako poludjeli udbaski cirkusant milojica salje pisma mrtvima hrvatinovim (350 tisuca) glasacima a ti se sad sjetio pronaci neko pismo koje salje hrast.....srami se.

AN
anuschka36
14:27 05.11.2015.

Šalje i SDP pisma preminulima. Dobili su mailom jezikovu juhu, jednako kao što su i uništili mali narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije