Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrabar: Brak muškarca i žene u Hrvatskoj je pod pritiskom lijevo-liberalnih lobija

Tonči Matulić: Nema tih "duginih boja" koje mogu zatrti ono što muškarac i žena nose u sebi
11. rujna 2018. u 08:24 23 komentara 1654 prikaza
Dubravka Hrabar
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Obitelj je u hrvatskom društvu zahvaćena krizom, a stanovitom propadanju braka i obitelji kumuju i neke društvene institucije, istaknuto je u ponedjeljak navečer na okruglom stolu "Izazovi suvremenih obitelji" kojim je počeo sedmodnevni program niza događanja koja će održavati u povodu predstojećeg Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji 15. i 16. rujna.

Iznenađujuće je koliko mladih žena odustaje od ulaganja truda i vremena u emotivnu vezu, te radije plaćaju glumce kako bi im bili savršeni zaručnici Igor Rudan Hoćemo li početi unajmljivati članove najuže obitelji?

"Svjedočimo stanovitom rasapu braka i obitelji, a tomu kumuju i neke društvene institucije," kazao je profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu Tonči Matulić, poručivši da je bračna ljubav između muškarca i žene najvažnija za opstojnost braka.

Po njegovim riječima nema tih "duginih boja" (obilježje LGBT populacije) koje mogu zatrti ono što muškarac i žena nose u sebi. 

"Nitko ne može odgajati djecu bez suglasnosti roditelja. Iz lijevo-liberalnih i anarholiberalnih krugova dolaze prijedlozi da se roditelji nemaju što petljati u odgoj djece nego je to posao države," kazao je Matulić. Dodao je kako su roditelji glavni za odgoj djece i bez "njihove punomoći" škola i država ne mogu odraditi taj posao.

Specijalistica za obiteljsko pravo i profesorica na Pravnom fakultetu u Zagrebu Dubravka Hrabar ustvrdila je kako je brak između muškarca i žene u Hrvatskoj "pod pritiskom lijevo-liberalnih lobija i medija."

Poreč Osjetljivi na ranjive Samohrani roditelji u Poreču imaju plaćen vrtić, terapije, a ako treba – i struju i stan

"Obitelj neće nestati jer kad bi nestala obitelj, nestao bi ljudski rod," poručila je Hrabar.

Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji održat će se 15. i 16. rujna u Splitu i Solinu pod geslom "Obitelj-izvor života i radosti", a nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić istaknuo je da očekuje puno od događaja za koji su pripreme trajale tri godine. "Želio bih da ovaj događaj ostavi duboki trag u našoj Crkvi i u našem društvu," rekao je Barišić.

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije (HBK) za život i obitelj i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić je istaknuo kako je zanemarena uloga djedova i baka u obiteljskom životu te ih se, kako je rekao, često isključuje iz obitelji. 

Stoga je najavio da će sljedeći trogodišnji ciklus obiteljskog pastorala biti posvećen starijim osobama i međugeneracijskoj solidarnosti s posebnim naglaskom na ulogu djedova i baka u obitelji, crkvi i društvu.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...:

vrijeme
NEĆE BITI VRLO TOPLO
Meteorolog Zoran Vakula analizirao zimu i najavio kakvo nas proljeće očekuje
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
  • brzzzy:

    Ovi idioti od političara bi pod izlikom slobode još zabranila brak...

  • rightside:

    ja neznam uopce otkuda vam ideja za ovakakv naslov?? ili na taj nacin zelite jos vise nametat ove sta vole zasdtavu sa puno boja,,??mora vam bit jasno da nista od toga,,zauvjek ostaje da samo muskarac i zena mogu stvarat i ... prikaži još! stvorit obitelj,svoju obitelj!! sve drugo, pa i te vase "ideje" ne spadaju pod normalno stvaranje vlastite obitelji,, ili to vama jos uvjek nije jasno, nije jasno da ko muskarac nikad necete moci rodit,,)))))))

  • Mijat vrdoljak:

    Što nam donosi IK, jedna istospolna muška zajednica odluči usvojiti djete a to im zakon spori. Jedan član se proglasi žensko i oni sklope brak muškarca i žene i potom nema pravne zapreke za usvajanje djece a i zaobišli su ... prikaži još! ustav donešen na referendumu da je brak isključivo pravo muškarca i žene jer su njih dvojica postali nji dvoje.