Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema raspleta situacije urednice Informativnog programa

Hloverka najavila nove emisije, ali ni riječi o prijedlogu za razrješenje

Hloverka Novak-Srzić
Željko Hladika/Pixsell
28.12.2009.
u 18:39

U siječnju se na male ekrane vraća Latinica koja će ići uživo, a pokreće se i emisija Saborske kronike.

Nastavak sjednice Vijeća HRT-a nije donio rasplet situacije Hloverke Novak-Srzić koji su predstavnici medija očekivali. Iako se ona pojavila na sjednici, osim izvještaja programske orijentacije Informativnog programa, od nje se nije čula niti riječ o prijedlogu bivšeg ravnatelja HTV-a za njezino razrješenje.

Iznenadila je i rasprava o usmjerenju Informativnog programa koja, kad se uzmu u obzir svi napadi na H. Novak-Srzić na prijašnjim sjednicama, nije bila ni približno žestoka.

H. Novak-Srzić u izvještaju je najavila pokretanje nove emisije Saborske kronike koja bi s emitiranjem trebala početi potkraj siječnja te povratak Latinice Denisa Latina na male ekrane. Latinica će od prvog mjeseca krenuti s izmjenama – više neće biti unaprijed snimana nego će ići uživo.

Za iduću je godinu H. Novak-Srzić najavila povećanje gledanosti Županijske panorame i Vijesti na Drugom te rad na posjećenosti HRT-ove internetske stranice. Na kritike vijećnika da je Dnevniku pala gledanost i da treba poraditi na gledanosti Informativnog programa, H. Novak-Srzić odgovorila je kako je od 30 emisija koje radi Informativni program samo šest u protekloj godini izgubilo na gledanosti. H. Novak-Srzić pohvalila se i da je Dnevnik u izbornoj noći gledalo 24 posto stanovništva.

– Očito je kamo ljudi idu kad žele vjerodostojne informacije – rekla je H. Novak-Srzić. Nije bilo riječi o izlaznim anketama koje je HTV objavio u Dnevniku, a koje su naručili RTL i Nova TV.

Tijekom prvog dijela sjednice nitko od vijećnika nije postavio pitanje kako je moguće da HTV objavljuje rezultate ankete koju je izradila i platila konkurencija. Na kraju sjednice govorilo se i o financijskom izvještaju za prvih devet mjeseci 2009.

Komentara 10

Avatar Robinzon
Robinzon
09:15 29.12.2009.

Srećom ja imam MAX-TV, pa mi nije neophodno gledati ovakva i slična lica.

SB
sbiki13
19:13 28.12.2009.

pa i to viječe hrt-a šuti neznam zbog ćega. HLOVERKU treba što prije smjeniti .jer što ona pravi cirkuse i kada se pjavi u emisijama ćovjeku se smući kada je vidi.to hadezeova poslušnica pa radi šta hoće sa poštenim novinarima.i pravi cenzure a da joj nemože niko ništa to je velika sramota,šta pošteni narod mora da trpi.

OB
-obrisani-
21:10 28.12.2009.

Ako dodje \'denis-latinica-tj-chirilica\' ne gledam više HRT! Zar opet mrzitelji svega Hrvatskog na HRT-u? Predsjedniče Bandiću, spašavaj i potjeraj tu komunističku yugo-bandu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije