Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

HDZ sačuvao potporu unatoč prijetnji štrajka liječnika

Istraživanje Crobarometar provela je agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu na 978 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske metodom osobnog anketiranja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/-3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.
26. rujna 2019. u 19:35 39 komentara 2915 prikaza
Crobarometar
Foto: Dnevnik.hr
Pogledajte galeriju 1/6

HDZ je drugi mjesec zaredom stabilan s potporom od 27,1 posto, SDP je na 20,3 posto, a lista Mislava Kolakušića, koji se posljednjih mjeseci uopće ne pojavljuje u medijima, treća je sa 6,1 posto.

Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović Crobarometar za rujan Predsjednica vodi, Milanović drugi, Škoro raste, Kolakušić pada

Kolakušićeva lista, prema istraživanju Crobarometra za Dnevnik Nove TV, pretekla je Most koji je unutar izbornog praga s potporom od 5,7 birača. Ne petom je mjestu Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića s potporom od 4,2 posto, Živi zid je na četiri posto, a HSS i HSU na 2,6.

Crobarometar | Autor : Dnevnik.hr Foto: Dnevnik.hr

IDS je na 2,3 posto, Pernarova stranka na 2, baš kao i stranka PAMETNO. Listu stranaka ispod 2 posto predvodi HRAST, koji može računati na potporu od 1,6 posto birača. HNS kao manjinski partner HDZ-a je tek na 1,6 posto potpore. Neovisni za Hrvatsku imaju potporu od 1,5 posto, a stranka Promijenimo Hrvatsku rujan je završila s potporom od 1,3 posto. Zelena lista osvaja 1,3 posto potpore. START je na 1,2 posto.

Istraživanje Crobarometar provela je agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu na 978 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske metodom osobnog anketiranja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/-3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

U istraživanju se zaključuje da je HDZ sačuvao potporu, unatoč prijetnjama masovnim štrajkom liječnika i medicinskog osoblja. Sve ostale stranke su bez većeg rasta ili pada potpore. Istraživanje ne obuhvaća posljednje događaje vezane za odustajanje od mirovinske reforme i prihvaćanje svih zahtjeva sindikalista.

Crobarometar
1 / 6
Crobarometar

U kolovozu, nakon rekonstrukcije Vlade, HDZ prvi put bilježi rast potpore, sada su na 27,4 posto (24,2 posto u srpnju). SDP je i dalje svojevrsnoj „političkoj renesansi“, nisu se približili HDZ-u, ali stabilni su s potporom petine birača, točnije njih 21% (21,4 posto u srpnju).

HDZ je proteklih mjeseci gubio potporu birača, posljednja dva se ustabilio, dok je SDP u travnju imao 13,3% potpore po Crobarometru. HDZ je u 2015. i 2016. dosezao i više od 30 posto, ali njegova se prednost u odnosu na SDP lagano smanjila. 

Milan Bandić
Večernji doznaje
Umro je Milan Bandić!
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
 • Avatar ante
  ante:

  A gdje su te toliko gjasne desnicarske partijice? Sad je barem svakom jasno za koga oni galame po portalima!

 • Mario125:

  SDP nema ni 16% to su njihovi snovi , oni žive u oblacima da mogu nešto napraviti s onom neznalicom na čelu - nakon izbora - potop

 • frabac:

  Samo Plenki !!!!