Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI CROBAROMETAR

HDZ i dalje vodeća stranka u Hrvatskoj, Zoran Milanović najpopularniji političar

Zagreb: Dolazak članova HDZ-a na sjednicu Šireg predsjedništva stranke
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
25.09.2023.
u 21:13

Čak 65 posto ispitanih ne odobrava rad Vlade, no taj postotak je za pet postotnih bodova manji nego u kolovozu, dok ga odobrava 27 posto ispitanika

HDZ je i dalje prva stranka po popularnosti građana s podrškom od gotovo 30 posto, pokazala je anketa Crobarometra za mjesec rujan, koju je provela agencija Ipsos Plus za Novu TV.  Podaci su prikupljeni između 1. i 20. u mjesecu na uzorku od 988 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske.

Na drugom mjestu popularnosti stranaka slijedi SDP koji je na 12,4 posto te također raste, za jedan postotni poen. Na trećem je mjestu platforma Možemo s 9 posto podrške ispitanika, u minimalnom padu u odnosu na prošli mjesec. Na četvrtom mjestu je MOST s 8,9 posto podrške, ali i sa blagim rastom. Na peto mjesto smjestio se Domovinski pokret koji bilježi podršku od 6,5 posto.

Prva stranka koja ne bi prešla izborni prag da su sada izbori je Odlučnost i pravednost s 2,1 posto podrške, slijedi IDS s 2 posto, a onda u nizu idu HNS s 1,6 posto podrške, HSU s 1,4 te HSS s 1,2 posto podrške. Svi ostali bilježe manje od 1,1 posto podrške, a  gotovo 17 posto ispitanika je neodlučno. Inače, da se ovih dana održavaju izbori, 68 posto ispitanika bi sigurno ili vjerojatno izašlo na birališta, 28 ne bi, a 4 posto ne zna.

POVEZANI ČLANCI:

Čak 65 posto ispitanih ne odobrava rad Vlade, no taj postotak je za pet postotnih bodova manji nego u kolovozu, dok ga odobrava 27 posto ispitanika. Općenito se povećao optimizam u društvu, 22 posto ispitanih vjeruje da Hrvatska ide u dobrom smjeru, iako je i dalje znatno više onih koji vjeruju u suprotno, 69 posto

Foto: Nova TV

Najpopularniji političar ovoga mjeseca je Zoran Milanović, pozitivnim ga doživljava 42 posto ispitanika, dok je na drugom mjestu Tomislav Tomašević s 39 posto, odmah do njega Božo Petrov s 38. Na trećem mjestu je premijer Andrej Plenković, koji je preskočio Ivana Penavu.

Najnegativniji političar za većinu Hrvata je već mjesecima Milorad Pupovac negativnom reakcijom ispitanika od tri četvrtine. Na drugom je mjestu Hrvoje Zekanović, 61 posto ispitanih ima loš utisak o njemu. Treće i četvrto mjesto najnegativnijih dijele Andrej Plenković i Gordan Jandroković, na njih loše reagira 58 ispitanih, a top pet zatvara Zlatko Hasanbegović s neznatno lošijim rezultatom. 

>> VIDEO Plenković o porastu cijena goriva

Ključne riječi

Komentara 31

DU
Deleted user
22:35 25.09.2023.

 "Najbolji argument protiv demokracije je petominutni razgovor s prosječnim biračem". -Winston Churchill ...

Avatar canned heat
canned heat
23:04 25.09.2023.

Nema logike. HDZ vodeći, a četiri glavna čovjeka stranke, Pupovac, Plenković, Zekanović i Jandroković, najnegativniji. Nešto ne štima.

PR
prajdali100
22:14 25.09.2023.

Milanović ,Tomašević i Petrov su kao najpopularniji ? Je li ovo neki vic? Zafrkancija? Svašta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije