Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crobarometar

Građani i dalje nezadovoljni radom Vlade, SDP-u rasla potpora

Crobarometar (1)
Foto: Nova TV
1/11
24.06.2013.
u 16:00

Da zemlja ide u lošem smjeru – i dalje misli 69,4 posto građana, a njih 22,4 posto misli suprotno, što je ipak veći broj optimista u odnosu na svibanj

Prvi put nakon četiri mjeseca smanjio se broj pesimista te blago porastao broj optimista kada je u pitanju smjer naše zemlje. Naime, prema istraživanju Crobarometra koje za Novu TV provodi agencija Ipsos Plus, 69,4 posto građana i dalje misli da zemlja ide u lošem smjeru, a njih 22,4 posto misli suprotno. Njih 8,3 posto ne zna. Ovo je ipak bolji rezultat nego onaj u svibnju.

Vladinom politkom većina je i dalje nezadovoljna, točnije njih 62,7 posto, a postupcima Banskih dvora zadovoljno je 29,4 posto građana. Ne zna njih 7,9 posto.

SDP je nakon tri mjeseca pada lipanj završio s rastom i sad je na 26,8 posto. HDZ raste 4 mjeseca, no ovaj mjesec nešto blaže i sad je na 22,5 posto. Laburisti su i dalje treća politička opcija koja ima potporu 8,7 posto birača.

Predsjednikova potpora u lipnju je porasla na 81 posto. Josip Leko također je popravio rejting i sada je na 54 posto. Dragutin Lesar ima 51 posto potpore birača. Isti rejting ima i Ivan Grubišić. Vesna Pusić uživa potporu 48 posto birača. Premijer Milanović ima potporu 38 posto birača. Ruža Tomašić je na 34 posto potpore, a Silvano Hrelja na  26 posto. Vladimir Šišljagić je na 25 posto potpore, kao i Ivan Jakovčić. Tomislav Karamarko je na 19 posto potpore birača.

Većina građana, točnije njih 72 posto, i dalje misli da će vladajuća koalicija opstati do kraja mandata, a u opstanak koalicije vjeruje i 65 posto HDZ-ovih birača.

>> Protiv Vlade 66 posto građana, HDZ sustiže SDP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije