Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crobarometar

Protiv Vlade 66 posto građana, HDZ sustiže SDP

Crobarometar (1)
Foto: Nova TV
1/6
27.05.2013.
u 17:20

Trenutačni rejting SDP-a otprilike je jednak onom iz proljeća 2007. godine, a HDZ-u je ovo drugi najbolji u posljednjih godinu dana.

HDZ je u svibnju popravio svoj rejting iz travnja za dva postotna poena i s podrškom od 21,5 posto birača jako se približio vladajućem SDP-u koji i dalje uživa podršku od 23,8 posto birača. Rezultat je to istraživanja Crobarometar koje donosi Dnevnik NoveTV, a provodi agencija Ipsos puls, a kako je razlika između te dvije stranke unutar statističke greške, možemo reći da je HDZ sustigao SDP!

Trenutačni rejting SDP-a otprilike je jednak onom iz proljeća 2007. godine, a HDZ-u je ovo drugi najbolji u posljednjih godinu dana.

Hrvatski laburisti i dalje su treća najpopularnija politička stranka s potporom od 13,1 posto. Nakon dugo vremena HNS je ponovno iznad četiri posto, njihov rejting trenutačno iznosi 4,4 posto. Slijede HSS sa 3,9 posto, HSP A. Starčević sa 3,1 posto, lista don Ivana Grubišića uživa potporu od 2,7 posto, HDSSB je trenutačno na 2,6 posto...

Osim što ih sustiže HDZ, u SDP-u, vodećoj stranci u Vladi, trebali bi biti jako zabrinuti i činjenicom da im građani sve manje vjeruju. Vladinu politiku trenutačno podupire samo 24 posto ispitanika – najmanje otkako su došli na vlast. Protiv Vladine politike sada je 66 posto građana, a deset posto ih ne zna.

>>\'Vrijeme je da ova nesposobna Vlada spakira kovčege i da odstupi\'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije