Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Esdepeovac Nenad Stazić proziva: Žužulovim kćerima 10 milijuna

19.11.2008.
u 19:44

Zastupnik SDP-a Nenad Stazić tvrdi da je lobističkoj tvrtki u kojoj rade kćeri Miomira Žužula Ministarstvo vanjskih poslova u protekle četiri godine isplatilo 10 milijuna kuna.

Stazić je u sabornici ustvrdio da je čuo da su naša veleposlanstva u Londonu i Washingtonu, otkad je HDZ na vlasti, platila za lobiranje jednoj tvrtki u kojoj rade kćeri jednog uglednog i visokopozicioniranog hadezeovca. Zato je zatražio od ministra Jandrokovića neka javno kaže o kojem je hadezeovcu riječ.

Zatražio je i pisani odgovor jer će, kako kaže, to biti svjedočanstvo koliko je ministar osobno upleten u tu korupcijsku aferu u samom vrhu vlasti.

Stazić je kasnije potvrdio novinarima da je mislio na M. Žužula.

Ministar Jandroković opovrgnuo je postojanje bilo kakve korupcijske afere u MVP-u te uzvratio Staziću da Ministarstvo u vrijeme vlade Ivice Račana za lobiranje nije potrošilo ni kunu, ali da su takvi bili i rezultati. – Najlakše je ne potrošiti ništa, ali i ne učiniti ništa – uzvratio je Jandroković. – Vaše su optužbe teške i morat ćete ih dokazati – poručio je Staziću i dodao da su svi troškovi Ministarstva transparentni te da je od 2004. do 2008. za lobiranje utrošeno 1,1 milijun eura.

– To nije bačen novac, nego utrošen za dobrobit hrvatskih građana – kazao je Jandroković. (A. M.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije