Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA NA TERENU

Drama u Beogradu: Stigle dojave o bombama u 20-ak škola, evakuirani učenici i zaposlenici

Foto: M.M./ATAImages/PIXSELL
1/2
29.04.2022.
u 11:46

Nakon potvrde policije i provedenih izvida, djeca su se u nekim školama polako počela vraćati u učionice

Jutros je na email adrese u dvadesetak beogradskih škola stigao mail o podmetnutoj bombi. U njih osam utvrđeno je kako je riječ o lažnoj dojavi, dok se u ostalima još provode izvidi. 

Radi se o srednjim školama, a ministarstvo obrazovanja objavilo je kako je nakon pristiglih mailova odmah bila obaviještena policija

Svi učenici i zaposlenici su evakuirani na sigurno, prenosi RTS.

- Slična situacija dogodila se prije nekoliko dana u susjednoj Crnoj Gori . Naša policija će prvo ispitati prijetnje, a djeca i zaposleni neće biti vraćeni u učionice dok policija ne potvrdi da je sigurno, što je prioritet - kazao je to ministar obrazovanja Branko Ružić. 

Nakon potvrde policije i provedenih izvida, djeca su se u nekim školama polako počela vraćati u učionice. 

- Policija je do sada intervenirala u školama na području gradskih općina Rakovica i dijela Zvezdare i utvrdila da su prijave lažne, dok su provjere u drugim školama u tijeku. Ministarstvo obrazovanja, znanosti i tehnološkog razvoja obavijestit će javnost o situaciji - dodao je Ružić. 

Podsjetimo, ove se srijede slična situacija dogodila diljem Crne Gore nakon što je na veći broj e-mail adresa stigla prijetnja o postavljenim bombama. Predsjednik Milo Đukanović pozvao je sigurnosne stukture da hitno reagiraju i otkriju tko stoji iza tih prijetnji, no zasad nitko nije uhićen. 

Osim toga, prošlog je petka stigla dojava i o bombi u zagrebačkom Arena Centru. Svi zaposlenici i posjetitelji su evakuirani, a naknadno je utvrđeno kako se također radilo o lažnoj dojavi

>> VIDEO Evo kako je izgledala evakuacija ljudi iz Arena centra u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Kukulkan
Kukulkan
12:09 29.04.2022.

Vucko se hvali da moze oborit dron, a sigurnost skola....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije