Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠENO ISPITIVANJE

DORH nije predložio pritvor za oca: Na poziv majke otac je iznio dijete iz automobila, reanimacija nažalost nije uspjela

Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
1/7
09.06.2021.
u 16:49

Djelatnici hitne pomoći pokušali su reanimirati dijete, no nisu uspjeli te je u 15,30 sati konstatirana smrt djeteta

Državno odvjetništvo je potvrdilo tragičan slijed događaja u Kninu u kojem je život izgubilo malo dijete nakon sto ga je otac ostavio u automobilu. Tragedija koja se dogodila u utorak rastužila je cijelu Hrvatsku, a u Kninu je proglašen dan žalosti. 

- U Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku ispitan je hrvatski državljanin (1987.) koji je priveden uz kaznenu prijavu zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 2. u vezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona. 

>> VIDEO Kaznena prijava ocu koji je ostavio dijete u automobilu

Prema navodima kaznene prijave, postoji osnova sumnje da osumnjičeni 34-godišnjak, 8. lipnja 2021. oko 8,00 sati u Kninu, iz nepoznatih razloga nije odvezao dijete (2015.) u dječji vrtić, već ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkiralištu, a kada je oko 15,00 sati, nakon poziva supruge, otišao do automobila zatekao je dijete bez svijesti te ga iznio iz automobila. Djelatnici hitne pomoći pokušali su reanimirati dijete, no nisu uspjeli te je u 15,30 sati konstatirana smrt djeteta.

Državno odvjetništvo nakon ispitivanja 34-godišnjeg osumnjičenika nije predložilo određivanje istražnog zatvora budući da je ocijenjeno kako za to nema zakonskih uvjeta. O daljnjem postupanju državnog odvjetništva bit će odlučeno nakon što državnom odvjetništvu budu dostavljeni rezultati pregleda i obdukcije djeteta - istakli su iz DORH-a.
 

Ključne riječi

Komentara 49

DO
DonQuijote
17:28 09.06.2021.

Cemu bi i sluzio pritvor? Da ne ponovi djelo? Covjek je svojom gluposcu ubio vlastito dijete, treba li mu veca kazna u zivotu?

AD
adminka
20:23 09.06.2021.

Ne mogu razumjeti da ima roditelja koji se satima ne sjete na svoje dijete??? Što to može biti toliko važno, da ne pomisliš cijeli dana na svoje dijete?

HA
HERCEGOVA@AC
17:19 09.06.2021.

Djelatnik HV, radi u Kninu i vozi crni BMW sa zatamnjenim staklima. Pitajte ga dali je ikad zaboravio mobitel u autu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije