Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Progovorila'

Jelena otkrila zašto je mjesec dana stajala i šutjela na trgu

jelena
Foto: Youtube Screenshot
1/2
27.12.2013.
u 08:09

Koristila sam vlastito tijelo kao osnovno umjetničko sredstvo u prenošenju određenog koncepta – autorefleksije pojedinca, otkrila je Jelena

Jelena Topić, djevojka koja je 31 dan nepomično stajala na trgu u Prijedoru, objavila je YouTube video u kojem objašnjava razloge i ciljeve svog performansa. Apsolventica na Akademiji dramskih umjetnosti u Banjoj Luci u videu se ''prvi put obraća javnosti u povodu performansa koji je izvela u svom rodnom gradu''.

– Koristila sam vlastito tijelo kao osnovno umjetničko sredstvo u prenošenju određenog koncepta – autorefleksije pojedinca, društva i medijske slike. Ideja performansa bila je da ljudi u meni kao u ogledalu spoznaju sebe, svoj odnos prema drugima i odnos prema stvarnosti unutar sredine u kojoj djeluju. Ujedno sam razotkrivala vlastiti identitet u sklopu istih okvira, otkrila je Jelena u videu.

>> Otkriveno zašto je djevojka mjesec dana stajala i šutjela na trgu!

Komentara 37

Avatar Personal
Personal
12:04 27.12.2013.

Danas se svašta prodaje pod umjetnost. Stajanje na trgu je gubljenje vremena, a ne umjetnost. Bolje bi joj bilo da je radila nešto korisno.

PO
Pomeja
11:40 27.12.2013.

Koristila sam vlastito tijelo kao --- Odlicno, tako treba poceti.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:11 27.12.2013.

Zgodna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije