Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj na braču

Divjak: Zabrinuta sam zbog vršnjačkog nasilja u školama

Blaženka Divjak
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
02.11.2018.
u 11:53

Dodala je kako je njezino ministarstvo zatražilo očitovanje od škole kako bi dobilo punu informaciju, a spreman je i krizni tim za psihološko savjetovanje

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izrazila je u petak zabrinutost zbog vršnjačkog nasilja u školama, čiji je posljednji primjer na otoku Braču gdje je pretučeni 12-godišnji učenik nakon napada vjerojatno doživio epileptični napad, zbog čega je istaknula potrebu da se kroz projekte i programe snažnije upozori na takve pojave.

U osnovnoj školi na Braču prije nekoliko dana su dvojica učenika pretukla svog 12-godišnjeg školskog kolegu, koji je nakon primljenih udaraca pao na pod te počeo izbacivati pjenu na usta i tresti se.

"Zabrinuta sam zbog vršnjačkog nasilja u našim školama, čiji je posljednji primjer na otoku Braču. Moramo svi zajedno, od roditelja preko škola do institucija, uložiti dodatne napore da kroz nove projekte i programe snažnije adresiramo tu temu u društvu, a posebno u školama", poručila je ministrica Divjak u priopćenju.

Dodala je kako je njezino ministarstvo zatražilo očitovanje od škole kako bi dobilo punu informaciju, a spreman je i krizni tim za psihološko savjetovanje koji u svakom trenutku može biti na raspolaganju školi, ako ga škola i zatraži.

 "U ovom konkretnom slučaju posebno je važno uključivanje roditelja u rješavanje problema i savjetovanje", zaključila je ministrica Divjak.

Komentara 16

AA
AAAAAA
12:25 02.11.2018.

Divjak: Zabrinuta sam zbog vršnjačkog nasilja u školama ------------------------------------------------- Ja sam zabrinut zbog tvojeg nasilja nad zdravom pameti - nestani sotono!!! Nemaš izborni legitimitet - ti si sama po sebi nasilje! Mrš!

Avatar duka4
duka4
15:27 02.11.2018.

Pa ucinite nesto. Udaljite nasilnike

AN
antonelić
16:14 02.11.2018.

zahvaljujući uvođenju kurikula , takvi ekscesi se više neće dešavati u školama ... sve to je zasluga pametnog razdjelnika koji je u pravom trenutku optirao za vlast ( i za lovu ) ... uskoro očekujemo još bolje rezultate u školstvu ... a očekujemo i prekretnicu u zdravstvu kod ministra kujunđića ... a tek novosti kod ministra krstičevića ( novi helikopteri i novi avioni ) i kod ministrice godzile žalac ( ubacila još par milijardi kunjara u slavoniju i otoke ) ... uglavnom nam teče med i mlijeko , preskočili smo honduras i venezuelu , ruandu i čad ... još da nam anemija poveća naknadu za boce na jednu kunu namah bismo krenuli u eru blagostanja ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije