Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadržan u KBC Split

Dječaka (12) u bračkoj školi istukli vršnjaci, oglasio se i ravnatelj: 'Loše je sve ovo što se događa'

dječak
Foto: Getty Images
01.11.2018.
u 16:29

- Zaprimili smo dojavu i provodimo kriminalističko istraživanje – rekla nam je Ana Čepić iz PU Splitsko-dalmatinske

U splitskom KBC-u zadržan je 12-godišnji dječak s otoka Brača kojega su, prema tvrdnji njegove majke, u petak iza 13 sati u osnovnoj školi Pučišća dvojica vršnjaka izudarali po glavi. Po riječima majke ozlijeđenog dječaka, koja se proširila društvenim mrežama, jedan ga je držao za ruke, a drugi ga je tukao po glavi.

Obojica idu s njim u isti, šesti razred O.Š. Pučišća. Međutim, razgovarali smo s ravnateljem O.Š. Pučišća Sinišom Lučićem Lavčevićem, koji nam je potvrdio događaj, zbog kojega je izrazio žaljenje i zabrinutost, ali tvrdi kako su u incidentu sudjelovala samo dvojica vršnjaka – ovaj koji je s ozljedama završio u bolnici i drugi koji ga je udario. U svakom slučaju, o incidentu su obaviještene sve relevantne institucije pa i policija koje će rasvijetliti događaj.

Ono što je nesporno je da je jedan 12-godišnjak udario drugog koji je pao na pod, na usta mu je išla pjena i tresao se. Srećom, u blizini se zatekla medicinska sestra koja mu je pružila prvu pomoć i pozvala hitnu medicinsku pomoć.

"Nakon više primljenih udaraca, dječak je pao na pod i počeo izbacivati pjenu na usta i tresti se.  Medicinska sestra je također posumnjala na epileptični napad. Na hitnoj medicinskoj pomoći su ustanovili da dijete ima hematome po glavi, pospanost te se gubi u mislima" objavljeno je na društvenim mrežama.

Dječaka su kolima hitne pomoći i trajektom prebacili u KBC Split gdje je zadržan s "nesnosnim bolovima glave".

- Razumijem da su roditelji jako uznemireni, ali loše je sve ovo što se događa nakon incidenta, posebno atmosfera koja se stvorila na društvenim mrežama. Majka kaže da su s njezinim sinom sukobila dvojica dječaka, ali to nitko nije vidio tako. Mi smo postupili u skladu sa zakonom i pravilnikom nastojeći pružiti zaštitu svoj djeci – izjavio je ravnatelj Lučić Lavčević koji napominje kako je riječ o dječacima s kojima do sad nije bilo problema, a nitko se do sada nije žalio ni na međuvršnjačko nasilje u tom razredu. U slučaj su uključeni Centar za socijalnu skrb, pravobraniteljica za djecu, školski pedagog. Dječak koji je udario ozlijeđenog ide na nastavu.
Splitska policija potvrdila je kako je zaprimila prijavu o ozljeđivanju 12-godišnjaka.

- Zaprimili smo dojavu i provodimo kriminalističko istraživanje kako bismo utvrdili okolnosti događaja – rekla nam je Ana Čepić iz PU Splitsko-dalmatinske.

Komentara 65

BE
Bel
16:54 01.11.2018.

Ako je netko toliko pretucen da mora u bolnicu, to nisu djecje igre vec strasno nasilje. Obracanje strukturama ove drzave ne koristi ama bas nista. Da je u pitanju moje dijete, ja bi nasla nacina da se napadace isto tako pretuce i jednako tako ozlijedi da im vise nikad ne padne napamet tuci nekoga. I ne, ne bi me bilo briga da li cu naje... sa strane zakona ili ne. Nakon toga, sigurna sam, mog klinca vise nitko ne bi dirao, jer bi se bojali lude “stare”. Zakon nam je los, nastavnike nije briga, a roditelji su piz...de.

DH
dalibor.hren
15:52 01.11.2018.

Nitko od školskog osoblj, zahvaljujući Zakonu, ne smije reagirati na pravi način jer mu (joj) prijeti otkaz! O kućnom odgoju da ne govorim!

Avatar maxist
maxist
14:48 01.11.2018.

kućni "odgoj" u praksi........imitiranje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije