Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.07.2020. u 10:40

Njezina je pozicija u ovom slučaju individualna, a ne stranačka, s obzirom na to da ona kontrira i predsjedniku DP-a

Iako se jedan dio javnosti i politike zgraža nad njezinim saborskim istupima i upornim prkošenjem preporukama saborskog vodstva o obveznom nošenju zaštitnih maski u sabornici, Karolina Vidović Krišto svoj je cilj itekako ostvarila. Svojeglava zastupnica Domovinskog pokreta nova je zvijezda i uzdanica demoralizirane domaće desničarske scene, koja vida rane nakon neočekivanog izbornog neuspjeha što ga je ta politička grupacija postigla na nedavnim parlamentarnim izborima.

Karolina Vidović Krišto nije gubila vrijeme u tugovanju. Njezini saborski nastupi i izjave integralno se prenose na društvenim mrežama, a njihova kontradiktornost samo se oslanja na postojeće zakonodavne praznine na ovom važnom području, što Vidović Krišto vješto eksploatira radi jačanja svoje antisistemske pozicije.

Njezin štetočinski politički pristup možda najbolje oslikava njezina teza kako su aktualna Vlada i vladajuća većina izabrani protuustavno, temeljem rezultata protuustavnih izbora u 11. i 12. izbornoj jedinici pozivajući se pritom na odluku Ustavnog suda iz 2011. godine iako je ta odluka Ustavnog suda potpuno suprotna njezinu tumačenju. Međutim, Karolina Vidović Krišto na to se nije ni osvrnula; ona ne haje za činjenice i uporno ponavlja svoje prividno provokativno tumačenje premda je vjerojatno i sama svjesna da je ono lažno, znajući da to neće smetati njezinim istomišljenicima i pristašama, koji dijele njezine političke stavove i vrijednosti.

Njezina je pozicija u ovom slučaju ponajprije individualna, a ne stranačka, s obzirom na to da ustrajna zastupnica u ovom pitanju kontrira i svojim stranačkim kolegama i predsjedniku Domovinskog pokreta Miroslavu Škori, koji je jasno i glasno potvrdio da je spreman poštovati preporuke struke kada je riječ o širenju koronavirusa.

No, dok je Škoro očito zatečen svojom pozicijom u opoziciji, čini se da njegovoj popularnoj političkoj suputnici opozicija savršeno odgovara jer opozicija u njezinu slučaju ne zahtijeva baš nikakvu odgovornost. Ona svojim svakodnevnim verbalnim eskapadama oduševljava svoje pristaše gradeći svoj imidž populističko-nacionalističke heroine. Desnica je u Karolini Vidović Krišto dobila svog Ivana Pernara.

Komentara 20

Avatar Keep_calm
Keep_calm
11:04 30.07.2020.

Pernar u suknji, odmah se vidjelo.

JZ
jzadra17
17:37 30.07.2020.

političar u SAD-u se rugao ljudima koji nose maske pa je sada pozitivan na koronu.

AN
antiekstremist
10:58 30.07.2020.

Nosi li krišto masku kad i de u trgovinu, Dom zdravlja, bolnicu ... ? Naravno da jeste. Tamo nema TV kamera pa nema potrebe izigravati klauna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije