Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDJELOVAO U NESREĆI

Dekanić prvi put pred novinarima od nesreće: 'Osjećam odgovornost, ali ona nije tolika kao što se predstavlja'

Foto: Branimir Bradarić
1/3
29.04.2022.
u 13:23

Ponovio je kako mu je žao što će taj događaj zasjeniti sve dobre stvari koje je napravio i poduzeo od kako je postao župan

Po prvi put poslije prometne nesreće u kojoj je sudjelovao župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić, a koja se dogodila u noći 16./17. travnja, na nekom najavljenom događanju bio je i sam Dekanić koji je također po prvi put progovorio uživo s novinarima o samoj nesreći. 

- Dogodila je se nezgoda i naravno da mi je žao što se dogodila. Već sam se očitovao o tome. U svakom slučaju ne godi medijska pozornost kojom sam izložen radi toga ali shvaćam da sam javna osoba. Komuniciram u mjeri za koju smatram da je prisutna i da ne opterećuje javnost. Moja krivnja nije tolikoj mjeri kolika se digla hajka – rekao je Dekanić odgovarajući na pitanja novinara. 

Ponovio je kako mu je žao što će taj događaj zasjeniti sve dobre stvari koje je napravio i poduzeo od kako je postao župan. Kazao je kako je živ čovjek te da je za neke to nažao dok je drugima drago što je živ ali i da ne želi da ljude opterećuje sa svim tim događajima. 

Na upit planira li podnijeti ostavku na mjesto župana napomenuo je kako su njega na izborima izabrali građani kao i da je dobio više od 28.000 glasova te da su upravo građani oni koji ga mogu pozvati na ostavku. 

Na konstataciju kako su se u cijelu priču uključili Unutarnja kontrola, DORH i Uskok Dekanić je rekao kako misli da je pažnja na cijeli taj događaj umjetno izazvana i da je stoga došlo do tolike medijske pompe.

- U svakom slučaju da osjećam odgovornost ali ona nije toliko velika kao što se predstavlja. U konačnici i vrijeme će pokazati što je istina – istakao je Dekanić napominjući kako je u dosadašnja dva priopćenja iznio sve detalje nesreće.

Podsjećamo kako je u njima naveo da službenu Škodu Superb Vukovarsko – srijemske županije u trenutku nesreće nije vozio on nego njegov rođak K.B. Kasnije se i policija oglasila s detaljima očevida navodeći kako je K.B. imao 0 promila alkohola dok je kod Dekanića utvrđeno 1,44 promila alkohola u krvi. 

>> VIDEO Svećenik fizički napao časnu sestru?! Policija istražuje slučaj


 

Komentara 2

Avatar MK3
MK3
14:01 29.04.2022.

Mali Pauk, izborni pobednik u Negoslavcima - sam sebi određuje odgovornost... SDSS izabere njega za Župana, HDZ izabere Šimpragu za Ministricu - i nije to politička trgovina već iskrena ljubav...

PO
Polarus
13:41 29.04.2022.

za alkohol ima para, a za odjelu u koje će stati kao čovijek nema... što vi birate moji Slavonci pa to je strašnooo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije