Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodatno se komplicira

U slučaj Dekanićeve prometne nesreće uključili se USKOK i unutarrnja kontrola MUP-a, vodi se kriminalističko istraživanje

Vukovar: Ministar obrane položio je vijenac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata uoči Svi svetih
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
27.04.2022.
u 13:29

Dekanić je nestao iz javnosti, protokolarni dio poslova županije proteklih dana obavljaju pročelnici

Situacija s prometnom nesrećom koja se dogodila 16. travnja, a u kojoj je sudjelovao župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić kada je razbijen službeni auto županije, dodatno se komplicira. U cijeli događaj uključila se unutarnja kontrola MUP-a RH, a pokrenuto je i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdilo što je istina.

Navodno kako se u cijeli slučaj uključio i USKOK, a za detalje nesreće interesirao se i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Prema neslužbenim informacijama od troje neimenovanih svjedoka, koji su novinarima rekli kako su vidjeli župana da je "vidno pijan izlazio s mjesta vozača automobila“ poslije prometne nesreće, policija je uzela izjave. Navodno kako su tijekom razgovara s policijom ponovili sve ono što su već rekli novinarima.

- Nemamo nikakvih komentara. Neka nadležne institucije rade svoj posao – rekla nam je glasnogovornica Vukovarsko – srijemske županije Sonja Marinković.

Podsjećamo kako je Dekanić u dva priopćenja, u kojima je tijekom proteklih deset dana progovorio o nesreći, kazao kako on nije vozio automobil nego da ga je vozio njegov rođak K.B. U trenutku prometne nesreće K.B. je imao 0,0 promila alkohola u krvi dok je kod Dekanića utvrđeno 1,44 promila. U oba priopćenja se Dekanić ispričao svima koji su u toj nesreći pretrpjeli bilo kakvu štetu. Podsjećamo kako je u nesreći službena Škoda Superb sletjela s ceste, udarila u parkirano vozilo, a onda i u ogradu obiteljske kuće.

Svjedoci su novinarima rekli kako je prije toga vozilo vrludalo po cesti i da je pri tome skoro udarilo u vozila koja su nailazila iz suprotnog smjera. Kazali su i da je s mjesta vozača, nakon nesreće, gotovo ispao Dekanić koji je molio da se ne zove policija. Poslije se na mjestu nesreće pojavilo i vozilo u vlasništvu K.B. za koje neki sumnjaju da je se s njim na mjesto nesreće dovezao K.B., kako bi vozio županov auto. Drugi su pak rekli da je s tim automobilom na mjesto nesreće dovezla supruga od K.B.

U isto vrijeme tijekom proteklih deset dana Dekanić je nestao iz javnosti. Naime, nije bio niti na jednom odgađanju niti u bilo kojoj posjeti. Protokolarni dio poslova županije proteklih dana obavljaju pročelnici.

Komentara 1

07
070274
14:25 27.04.2022.

i? Što će se dogoditi? Samo troše pare u vjetar a Krkana će osloboditi jer NIJE ON VOZIO nego nevidljivi duh u njegovom autu a "duhovo" auto je vozio "neki drugi" neidentificirani DUH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije