Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužen direktor

Dao joj žuti karton i još kamerom pratio što i kako radi

Slavko Sokol
Foto: Večernji list
09.06.2015.
u 22:53

Protiv Slavka Sokola, direktora Eko Moslavine tužiteljstvo je podignulo optužnicu. Među ostalim terete ga da je Adrijani Cvrtili rekao da "nije vezala konja gdje gazda kaže"

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je podiglo optužnicu protiv Slavka Sokola (66), direktora kutinske gradske tvrtke Eko Moslavina zbog zlostavljanja na radu.

Optužnicom se Slavka Sokola tereti da je od 16. svibnja do 14. kolovoza 2014. te od 29. rujna do 12. studenog 2014. u Kutini, kao direktor Eko Moslavine, zaposlenici u tom trgovačkom društvu rekao da od njega u startu ima žuti karton, da se pripazi da ne dobije i crveni karton, da se nije dobro ponašala i da nije vezala konja gdje gazda kaže, isključio ju je od obavljanja posla i zabranio joj da obavlja čak i niže plaćene poslove na koje ju je rasporedio bez ikakvog opravdanog razloga. 

Sokol je, navodi se u priopćenju DORH-a, naložio zaposlenici da tijekom radnog vremena smije samo dva puta otići na toalet te je naložio montiranje kamere usmjerene na njezin ured kako bi se nadziralo njeno kretanje. Zaposlenica se uslijed svega navedenog razboljela zbog čega je zatražila liječničku pomoć. Riječ je o Adrijani Cvrtili, bivšoj v.d. direktorici tvrtke Eko Moslavina, koju je postavio SDP-ov gradonačelnik Andrija Rudić. Ubrzo je dala ostavku, a na njeno mjesto je došao upravo Slavko Sokol. Zakon je propisao za ovo kazneno djelo kaznu zatvora do dvije godine. 

>> Inspekcija rada istražit će korištenje poligrafa u tvrtki Valipile 

>> Peradarska tvrtka podvrgava radnike detektoru laži

Komentara 8

KU
Kurciban
23:06 09.06.2015.

Ma nek' odleži i 6 mj, pazit će drugi put....

SV
smiljan vuk
08:55 10.06.2015.

Metode sefa OZINE Milanovica

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
23:03 09.06.2015.

ovaj je gori od cuvara u konc logoru. Malo je 2 godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije