Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRŽALI KRSTIČEVIĆA

Četvorica Paukova bila na obavijesnim razgovorima, ispitivali ih o Oluji

branitelji
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/6
24.11.2016.
u 14:59

Jukić: Mi, hrvatski branitelji, smatramo da svaki zločin treba biti procesuiran jer svaki zločin ima svoje ime i prezime

– Ponosan sam na svoj ratni put, na pripadnike 4. brigade, na sve zapovjednike, a posebno na generala Damira Krstičevića koji je svojim djelovanjem i razgovorima s ljudima spriječio moguće zločine – kaže Čedo Sovulj Kennedy, načelnik stožera 4. gardijske brigade. Naglasio je kako je 4. gardijska brigada u vrijeme počinjenja zločina, o kojem je pisao Nacional, 13. rujna 1995. bila u Splitu, a ne na području Jajca i Mrkonjić Grada. 

– Možemo samo nagađati zašto se napadi na generala Krstičevića i pripadnike 4. gardijske brigade događaju baš sada, 20 godina poslije rata i velike pobjede hrvatskog naroda. Nemir se uvukao u pripadnike 4. gardijske brigade i njihove obitelji – rekao je Božo Zadro, predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade i zapitao se zašto su četvorica pripadnika 4. gardijske brigade po nalogu DORH-a Šibensko-kninske županije, dva dana prije obilježavanja 25. obljetnice masakra u Vukovaru i Škabrnji, pozvani na obavijesni razgovor u vezi s događajima u Vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Među njima je je bio i Marko Vukasović, zapovjednik prve bojne 4. gardijske brigade.

– Na razgovoru su bili pukovnici Ivica Ušljebrka, Neno Žuro, Karaman i ja. Predmet njihova interesa bili su događaji vezani uz akciju Oluja. Ni ja kao zapovjednik u tom razdoblju, ni bilo tko od mojih kolega nismo počinili nikakav zločin, nismo ga ni zapovjedili, a nismo ni vidjeli da je neki zločin počinjen. Predmet njihova interesa bili su navodni zločini koji su počinjeni u okolici Knina, prema Golubiću i prema Strmici, o kojima nemam nikakvih spoznaja – ispričao je Vukasović koji ne bi bio iznenađen da poziv na obavijesni razgovor dobije još netko, s obzirom na događaje u BiH i na laži koje se zadnjih dana podmeću generalu Krstičeviću.

Dražimir Jukić, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, pozvao je državne institucije da zaštite Domovinski rat i hrvatske branitelje.

– Mi, hrvatski branitelji, smatramo da svaki zločin treba biti procesuiran jer svaki zločin ima svoje ime i prezime. Domovinski rat najsvjetliji je dio hrvatske povijesti i zato se pitamo što ostavljamo generacijama koje dolaze iza nas? Žalosno je da se nakon ovakvih napada nije oglasio ni jedan akademik, ni jedan pripadnik intelektualne elite te zaštitio Domovinski rat i branitelje – istaknuo je Jukić.

>> Iz haaškog dokumenta izbrisano '2. Gbr.' kako bi se zločini pakirali Krstičeviću koji je bio u Splitu

Komentara 49

KA
kajinx
15:18 24.11.2016.

Bratstvo i jedinstvo! Tito, Partija, Narod, Armija!

LI
lika64
16:36 24.11.2016.

treba Štrbac Savu konačno uhititi za sva zlodjela što je učinio pa će onda i priča s ovim stati

KA
kajinx
16:54 24.11.2016.

Zir, da objasnim moju ironiju: Vlade se mjenjaju, UDBA ostaje, SFRJ zakonodavstvo je zaštićeno, sve je složeno da se Hrvatska uništi. Očito je da su parole ostale iste. Narode, otvorite oči i preuzmite vlast na slijedećim izborima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije