Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije čekao račun?

Carinski inspektori zatvorili koprivničku cvjećarnicu zbog deset kuna

Porezna uprava
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
18.09.2018.
u 21:44

Obrt je zatvoren na dva tjedna, a vlasnica napominje zašto ima razlog ne prodavati ništa bez računa

Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom danas je zatvorila koprivničku cvjećarnicu ‘Kala’ zbog deset kuna

"Priču svi trebaju čuti. Dogodilo se to da su došli na prepad, nenajavljeno. Ušao je jedan inspektor i kupio margaretu za 10 kuna. Uzeo je cvijet, uzeo ga i izašao odmah van, nije ni sekundu pričekao da dobije račun. Znači, sestra koja je radila, račun je izdala i stavila na pult. Onda se dogodilo to da su se vratila dvojica, predstavila se da su iz Carine te rekli da im nisam dala račun i zato će me kazniti.

Oni mi to nisu priznali jer račun nije bio uručen na ruke. Nije ni mogao biti jer je gospodin takvom brzinom izašao da nije ni mogao biti uručen. U zapisnik su napisali dvije različite priče.  Kazna je stvarno rigorozna, mislim da to zaista nije u redu", rekla je za epodravinu šokirana vlasnica, 31-godišnja Sanje Zagrorščak.

Obrt je zatvoren na dva tjedna, a vlasnica napominje zašto ima razlog ne prodavati ništa bez računa.

"U zapisniku stoji da je račun bio evidentiran u Poreznoj, a na drugoj stranici piše da nije izdan, znači imaju dvije različite priče. Angažirali smo i odvjetnika. U zapisniku stoji da je razlika bila tri minute i eto, nije mi jasno zašto su to tako napravili. Nekog su očito morali zatvoriti. Inače, uzela sam obrt uz pomoć državnih poticaja, imam paušalnu plaću i nemam razloga ne izdavati račun. Prije njih je bila tržišna inspekcija i bilo je sve u redu. Novčano još ne znam hoće li me kazniti.

No, nadam se da će pravda ipak biti zadovoljena. I da je greška bila napravljena, tako oštra kazna, a radim tek deset mjeseci, mislim da zaista nije u redu", zaključila je svoju stranu priče Zagorščak.

Komentara 43

Avatar rubinet
rubinet
22:13 18.09.2018.

Zašto inspektori ne ureduju u nekom velikom trgovačkom lancu? Npr. cijena artikla je 7.99 kuna ,kupac pruži 10 kuna,blagajnica vrati 2 kune. A gdje je nestala 1 lipa? I tako satima,danima i godinama.....Koliki je to novac?

OV
Ovozemaljski
21:54 18.09.2018.

Na sve stavit porez 5% i onda tko ne bude kucao ne treba ni raditi!

ST
stefj
22:11 18.09.2018.

Ma najbolje je sve zatvoriti, pa nek poreznici zarade svoje plaće oporezujući zrak. Ova država je blokirana uhljebima koji svakim danom traže sve više i više novaca... Pa od kuda? Samo u državnim strukturama ove godine je zaposleno preko 8000 ljudi. Dokle? Pa više nemaju dovoljno stolica za njih, sjede jedni drugima u krilu, a ne rade apsolutno ništa... Rupa bez dna, to je ova država, ili si uhljeb ili si rob tih uhljeba, nema trećeg. Ne zaobilaze nas bez veze sva svjetska poduzeća, ne bježe bez veze ljudi iz zemlje... A pogledajte tek ove uhljebe iz sindikata večeras u Otvorenom. Vrana pojela mozak, uhljebi nagore vrste...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije