Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGRANIČILI TRŽIŠTE RADA

Broj radnika premašio dogovoreni prag: Švicarska ograničila useljavanje Hrvata

Zagreb: Noćna ilustracija za iseljavanje Hrvata
Tomislav Miletic/PIXSELL
18.11.2022.
u 23:00

Švicarska će uvesti kvote od 1. siječnja 2023. Ukupno će biti dostupno 2157 dozvola za zapošljavanje u dvije kategorije

Komentara 27

TE
Teig1
07:43 19.11.2022.

Kada će se zabraniti prodaja obale strancima? Samo u zajam !

ST
stefj
01:55 19.11.2022.

Čini se da nekako ipak nismo postali Švicarska, nego ljudi idu tamo... To je tako, u Hrvatskoj ili se uhljebiš ili odeš van, u privatni sektor i poduzetnike kod nas idu samo luđaci. Eto, osim što svake godine dobijemo neki novi parafiskalni namet, neku novu birokratsku proceduru i sl. sada smo dobili i novi porez. Istovremeno, javne strukture opet su dobile povećanje prava i primanja... A reformi nigdje, rashodi za javni sektor samo rastu i rastu, izmišljaju se i birokratska mjesta u privatnom sektoru da bi "poboljšala" zaposlenost... Zapravo se radi sve suprotno nego što je radila jedna Irska, koja je iz najsiromašnije zapadne zemlje, kroz 2 desetljeća dogurala do 2 zemlje po BDP-u u EU, stalno je pri vrhu po rastu istog, standard im konstantno raste... Istovremeno, mi smo u 2 desetljeća "reformi" dogurali do predzadnjeg mjesta u EU, a bili smo bolji. Čak je i desetljeće u EU obilježeno padom (SDP) i stagnacijom gdje smo se sada uspjeli pomaknuti za jedno mjesto, ali radi popisa stanovništva, a ne jačanja gospodarstva...

DU
Deleted user
10:49 19.11.2022.

Švicarska - zemlja koja se diči brojnim narkomanima koji leže po cestama gradova a nitko ne obraća pažnju. Pardon, obraćaju pažnju jer im nude besplatne igle da se dalje drogiraju. Way to go Swiss!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?