Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pljesak gradonačelniku

Božidar Kalmeta: Zadar vodim odlučno, a optužnice su moja stvar

božidar kalmeta
24.11.2016.
u 16:27

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Zadra gradonačelnik Kalmeta istaknuo je sve projekte ostvarene tijekom 25 godina HDZ-ovog upravljanja grada, a osvrnuo se i na USKOK-ovu optužnicu

Samo par dana nakon što je USKOK podigao drugu optužnicu protiv Božidara Kalmeta zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti radi naručivanja filma „Prometna renesansa Hrvatske“, nakon što mu je zagrebački Županijski sud potvrdio optužnicu u slučaju Remorker, zadarski gradonačelnik dobio je dug i gromoglasan pljesak na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Zadra.

Nakon što mu je dugo pljeskala cijela dvorana, Kalmeta je održao prigodan govor u kojem je podsjetio na sve projekte koji su ostvareni tijekom 25 godina koliko HDZ upravlja gradom – autocesta, brza cesta, Luka Gaženica, Sveučilište, Sportski centar Višnjik, Muzej antičkog stakla Kneževa palača i najavio gradnju Centra za mlade i mnoge druge projekte koji će se financirati novcem iz EU fondova. Zadar je, naime, jedan od gradova koji je na temelju izrađene Strategije razvoja urbanog područja do 2020. godine dobio na raspolaganje 35 milijuna eura za financiranje niza komunalnih, društvenih i gospodarskih projekata.

Istaknuo je da je snaga Zadra u zajedništvu svih građana i rekao da je cijelo vrijeme svjestan da gradonačelnik bez građana ne znači ništa. To zajedništvo se opet očitovalo kroz pljesak potpore prvom čovjeku grada, koji su Zadrani još jedino uputili generalu Anti Gotovini.

Na novinarsko pitanje jesu li njegove optužnice teret za grad Zadar, Kalmeta je odgovorio da nisu teret gradu, već njegova osobna stvar i od toga ne bježi, ali isto tako vjeruje da grad vodi odlučno i efikasno te da je sa suradnicima „vjetar u leđa svim projektima“.

Komentara 10

VA
vadis
18:06 24.11.2016.

Samo im treba provjeriti imovinu, njih i njihovih blizih. Kalmeta i Livakovic su se nakrali naveliko. Vecina HDZ su lopovi, uglavnom su u politici da bi mogli jamiti.

DU
Deleted user
16:44 24.11.2016.

Ovoga nemoze ni Nato savez iz fotelje istjerati......

RI
rikavac
17:04 24.11.2016.

hahaha ahah tako je i Sander vodio odlucno Hrvatsko hahaha pa se pojavisw crni fondovi ,Fimi medija Ina nije vise nasa. Odlucno nema sta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije