Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz londona u neretvu

Boris Johnson: Ne budite robovi EU, ne idite na brod koji tone

boris johnson
uz dopuštenje Radija Narona
28.08.2012.
u 14:45

Trenutačno nije dobro vrijeme za pristupanje euru. Nemojte ići na brod koji tone, poručuje kontroverzni gradonačelnik Londona koji je ljetovao u dolini Neretve

Hrvati, ne budite robovi, ne idite u Europsku uniju, poručio je u intervjuu za neretvanski Radio Narona kontroverzni londonski gradonačelnik Boris Johnson, koji se ovo ljeto s obitelji odmarao u dolini Neretve.

– Uvijek sam želio doći u Hrvatsku. U Hrvatskoj sam jedino bio početkom devedesetih, za vrijeme rata. Bio sam u Zagrebu s neuspješnom europskom misijom, kada su europski ministri pokušali zaustaviti raspad Jugoslavije i tada smo upoznali Franju Tuđmana i ostale. To je bio jedini posjet Hrvatskoj, ali puno ljudi reklo mi je da je Hrvatska prekrasna zemlja – rekao je Johnson.

Hrvatskim je građanima poručio da budu vrlo oprezni.

– Hrvatska je prekrasna zemlja s velikim ekonomskim potencijalima, no nemojte postati robovi briselske demokracije. Postoje dobre strane EU, kao što je slobodna trgovina, i ne postoje barijere za mlade talente. Nije na meni da vam dajem savjet, ali trenutačno nije dobro vrijeme za pristupanje euru. Nemojte ići na brod koji tone – rekao je Johnson.

Johnson, koji inače uživa u Rolling Stonesima, Clashu i Brahmsu, za ljetovanja u dolini Neretve uglavnom je slušao domaću klapsku glazbu, koju nikad prije nije čuo, a opisuje ju kao duhovnu i stimulirajuću. Dolina Neretve podsjetila ga je na film "Apokalipsa danas".

– Prolazimo močvarom, u daljini se vide nasadi mandarina, a oko nas lete ždralovi... – opisuje Johnson, koji bi se u Hrvatsku volio vratiti.

– Ovako nešto nema nigdje u Europi. Zelenije je i ljepše nego, primjerice, u Grčkoj, manje je napučeno nego u Francuskoj, otoci izgledaju kao da su iz snova, izvanzemaljski, prelijepi otoci – oduševljen je gradonačelnik Londona.

Komentara 155

Avatar bok
bok
14:59 28.08.2012.

Bravo Rovokopach!!! Rekao si sve!! Mi cemo za Vama Englezi kad vi izadjete iz EU. Samo naprijed... Nista od Jugosfere....

VO
vordag
15:01 28.08.2012.

Interesantno kako se svako tolko nađe neki Englez koja nam toplo savjetuje neka nejdemo u EU (oni su nas najviše i kočili)

Avatar Bell940
Bell940
14:56 28.08.2012.

slažem se sa savjetom, nemojmo srljati nekam kam nemoramo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije