Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA AUDIO SNIMKA

Bin Laden priznao umiješanost u pokušaj napada na zrakoplov

osama bin laden, poruka
AFP
24.01.2010.
u 10:54

Vođa Al Qaide je dodao kako SAD neće imati mira sve dok nema mira u Palestini. U snimci je upozorio Baracka Obamu da da će i dalje nastaviti napadati Ameriku ako nastavi podržavati Izrael

Vođa Al Qaide Osama bin Laden oglasio se novom audio porukom u kojoj ističe kako je upravo on organizator pokušaja napada na putnički zrakoplov iz Amsterdama za Detroit, javlja BBC.

Podsjetimo, 23-godišnji Nigerijac Umar Farouk Abdulmutallab za Božić je pokušao aktivirati eklsploziv u zrakoplovu, ali u tome nije uspio.

Vođa Al Qaide je dodao kako SAD neće imati mira sve dok nema mira u Palestini. U snimci je upozorio Baracka Obamu da da će i dalje nastaviti napadati Ameriku ako nastavi podržavati Izrael.

Novu audio snimku emitirala je al-Jazeera, ali  njezina autentičnost još nije dokazana. 

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
11:20 24.01.2010.

Sunday Times prenosi i da se jedan Irac pridruzio talibanima... Khalid Kelly, bivši crkveni ministrant porijeklom iz Liberties, Dublin, Irska koje je ranije bio poznat pod imenom Terry, rekao je za Sunday Times da učestvuje u vojnoj obuci u pakistanskomom planinskom području da bi se priključio džihadu protiv neprijatelja islama. San mu je da sretne britanskog vojnika u borbi, ali bi bio zadovoljan i američkim vojnikom... “Zašto je to veliki problem što ja ovo radim? Nemam li ja ista prava kao i momak koji ode u regrutacijski centar?” kaže Kelly. “Ako mi nemamo sigurnost neće te je imati ni vi, i mi ćemo ubijati i bombardovati, kao što i vi ubijate i bombardajute u našim zemljama.” Upozorio je Irsku da preuzima rizik jer dopušta američkim avionima da slijetaju na Shannon aerodrom. Kelly je naučio da čita topografske karte u Škotskim planinama, na terenu sličnom Afganistanskom, mada priznaje da trenutno nije u formi. On opravdava svoje namjere postupcima Zapada prema muslimanima....

MM
Mladen Miletić
11:42 24.01.2010.

Bin Laden priznao umiješanost u pokušaj napada na zrakoplov, on se umješao i rekao čujte to što je CIA i taj siromh organizirali da provozaju atentatora to trebaju da bi imali alibi i \"jaki dokaz\" da da dalje bombaju po po svjetu gdje poželezamisle. Jel svi su sretni na zapafu da se teroriste iz zraka i sa bombama eliminira. Bože šta napriča taj jako živi Laden pametno.. Jednom se da u napad sa avijonima i poruši 200 katova Amerike a sada se sramoti sa ljepljenjem konzervicom od 45 grama lošega eksploziva na guzici jednog crnca ! Blago BBC - i on ima jake čitaće amere..

Avatar trunchbull
trunchbull
16:58 24.01.2010.

Sizife Radikalni islamizam i cionizam, sve su to ideologije od kojih se potrebno ograditi i koje treba osuditi. Kad si ti vidio da na ovome forumu netko veliča ovoga luđaka gore na slici? Prema tome, nema potrebe poklapati ono što nikad nisi vidio na forumu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije