Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Biljana Borzan potpredsjednica europskih socijalista zadužena za ekonomiju

Želim, kao i do sada, raditi na konkretnim rješenjima koji će povećati kvalitetu života građana Hrvatske i cijele EU, rekla je Borzan.
23. rujna 2019. u 12:38 7 komentara 424 prikaza
Biljana Borzan
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan izabrana je nedavno za potpredsjednicu Socijalista i demokrata u Europskom parlamentu, čime je postala jedna od najutjecajnijih zastupnica u tom parlamentu, gdje su socijalisti druga grupa po veličini i broje 153 zastupnika. Dodijeljen joj je upravo i potpredsjednički resor - izgradnja nove ekonomije za ljude.

Biljana Borzan S&D GRUPA Biljana Borzan izabrana za potpredsjednicu europskih socijaldemokrata

- Moj potpredsjednički resor se zove Nova ekonomija koja radi za ljude, a obuhvaća tri odbora: Odbor za unutrašnje tržište i zaštitu potrošača, u kojem sam radila još od prošlog mandata, zatim Odbor za ekonomsku i monetarnu politiku te Odbor za međunarodnu trgovinu. To je iznimno zahtjevno područje, ali istovremeno mi je jako drago jer sam se silno borila da dobijem taj resor. Smatram da kroz njega mogu najviše napraviti za Hrvatsku! Uvijek sam govorila da je moj posao da EU radi za ljude, i sada imam resor ekonomija koja radi za ljude. Želim, kao i do sada, raditi na konkretnim rješenjima koji će povećati kvalitetu života građana Hrvatske i cijele EU - rekla je Borzan.

Jedan je od prvih njezinih zadataka, dodaje, koordinacija pristupa socijalista i demokrata prema saslušanju svih povjerenika Europske komisije koji potpadaju pod njen resor, a njih je čak osam, što je gotovo trećina predloženih kandidata.

Ursula von der Leyen NOVI SAZIV EK Dubravka Šuica treba dati poticaj demokraciji i demografiji u EU

- Zadovoljna sam jer imam vrlo kvalitetan tim ljudi u hijerarhiji ispod sebe, prije svega troje vrlo kvalitetnih koordinatora koji ozbiljno pristupaju poslu. Sretna sam što je moja politička obitelj prepoznala moj rad u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača i što mogu nastaviti na jednoj višoj razini. Kao i do sada, borit ću se da Hrvatska ima jaku poziciju za stolom. Želim da se glas naših građana čuje kada se donose europske odluke koje utječu na njihove živote. Ekonomska politika EU mora raditi za sve građane EU. Na europskom tržištu ne smije biti velikih i malih, bitnih i nebitnih. Premda nismo svi isti, svi moramo biti ravnopravni za europskim stolom – poručuje ona.

Borzan će nakon saslušanja kroz mandat određivati prioritete Socijalista i demokrata u Europskom parlamentu po europskim zakonima i inicijativama iz njenog resora te će koordinirati rad i strategije u pregovorima između institucija EU.

Video: BIljana Borzan o zabrani dvostruke kvalitete proizvoda

Pevex
ZASUČITE RUKAVE
Proljetni mini make over: Ovog proljeća osvježite izgled svog doma
PBZ
DIGITALNO DOBA
Iz udobnosti vaše fotelje: digitalne usluge koje će vam olakšati svakodnevicu
 • Avatar El-Delinquente
  El-Delinquente:

  Socijalisti...ekonomija????? What??????????? Jos ekonomistica sa FF. Baaaahahaahaha

 • Markos:

  Pazi ovo "Socialistkinja zadužena za Ekonomiju"...Pa to je da umreš od smijeha....Socialist i Ekonomija su dva različita svemira. Potvrđeno, dokoazano več tisuću puta....pa dajte više bilo je dosta.

 • zweistein:

  UUD - uspešna udbaška deca