Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriveni detalji

Bijela kuća: Bin Laden nije bio naoružan, ali se opirao

osama (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
03.05.2011.
u 16:57

Glasnogovornik Bijele kuće u odgovoru na novinarsko pitanje nije objasnio na koji se način vođa Al-Qa'ide opirao

Osama bin Laden nije bio naoružan, ali je pružao otpor kada su američki specijalci upali u njegovo sklonište, potvrdio je glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney. Nakon što su ubili troje ljudi na prvom katu, rekao je Carney, specijalci su na drugom katu pronašli Bin Ladena i žensku osobu za koju su pretpostavili da mu je supruga. Iako su oboje bili nenaoružani, vojnici su ženu ranili u nogu nakon što je krenula prema njima, za Bin Ladena je glasnogovornik rekao kako se opirao te je ubijen.

Na pitanje zašto je Bin Laden ubijen ako nije bio naoružan, Carney je odgovorio kako "se opirao", ali nije objasnio na koji se to način opirao. Naglasio je da su se američki vojnici ponašali iznimno profesionalno.

Nakon što je politički internetski portal Drudge Report objavio da je Bijela kuća odlučila javnosti prikazati jednu fotografiju mrtvog tijela Osame bin Ladena, oni su to ubrzo demantirali.

Glasnogovornik za nacionalnu sigurnost Tommy Vietor medijima je poslao e-mail u kojem piše da Bijela kuća još nije donijela odluku o objavi fotografije, prenosi CBS News.

– Ne znamo na čemu Drudge Report temelji svoju vijest – istaknuo je Vietor dodajući da je svjestan da za tu odluku vlada velik interes. Obećao je da će se Bijela kuća obratiti javnosti čim bude imala novih informacija.

Prema pisanju Drudge Reporta fotografija je ocijenjena "uznemirujućom", a vidljiva je rana od metka iznad Bin Ladenova lijevog oka. Pretpostavlja se da će fotografija mrtvog Osame Bin Ladena, ako bude objavljena, postati najpoznatija fotografija u povijesti, a vjeruje se i kako bi mogla podići tenzije između Istoka i Zapada.

Drudge Report je politički internetski portal koji je prvi donio vijest o skandalu s Monicom Lewinsky u vrijeme Clintonove administracije.

Komentara 573

OB
-obrisani-
20:33 03.05.2011.

nije tako, reice...... ziv bi bio puno svrsishodniji samo, prije bih rekao da se netko dobro potrudio da se ovaj u slavuja pretvori

BU
bubica5
20:56 03.05.2011.

03.05.2011. u 20:54h ribnikbena je napisao/la: .......... Stoki bi rekao da me svrbi bombardovanje.

CI
cicibela
19:36 12.05.2011.

Ove medijske i političke budale prodaju iste laži kao i u doba glolubova pismonoša. A svaka istina se u svijetu sazna za sekundu. Plasiraju laži koje bi trebale zastrašiti čovječanstvo, kako bi oni mogli nastaviti svoju kontrolu i diktaturu. Koliko Koliko građani više ne nasjedaju tim lažima dokaz je zastrašivanje svinjskom gripom. Svjetka populacija im je masovno odgovorila: ******!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije