Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTIŠLI U RAT, STRADALI OD NEVREMENA

Afganistanska oluja ubila trojicu francuskih vojnika

britanski vojnici
afp
27.09.2009.
u 11:33

Jednog vojnika je udario grom, dok su ostala dvojica izgubila život u nabujaloj, planinskoj rijeci. Francuska u Afganistanu ima 3 tisuće vojnika raspoređenih najviše na istoku te države.

Trojica francuskih vojnika poginula su na sjeveroistoku Afganistana, spletom nesretnih okolnosti zbog udara oluje. Pogunuli su u Kapisa pokrajini tijekom noći kada je udarila vrlo žestoka oluja, priopćili su francuski dužnosnici.

Jednog vojnika je udario grom, dok su ostala dvojica izgubila život u bujici planinske rijeke.

Francuska je među vodećim zemljama koje doprinose NATO stabilizacijskim naporima u Afganistanu, s više od 3 tisuće vojnika raspoređenih najviše na istoku te države.

Tri poginula vojnika platila su svojim životima francusku odanost miru i sigurnosti za afganistanski narod, izjavio je u povodu stradavanja francuski predsjednik Nicolas Sarkozy.

Prošlog mjeseca deset je francuskih vojnika poginulo, dok ih je 21 ranjeno u zasjedi u koju su upali u istočnom dijelu Kabula.

Napad preživio afganistanski ministar

Nešto ranije danas napad se dogodio i na afganistanskog ministra energetike Ismaila Khana, koji je preživio eksploziju bombe. No, ne i četvoro ljudi u njegovoj pratnji.

Kan se sa suradnicima vozio prema zračnoj luci u blizini grada Herata kada je blizu njegova automobila eksplodirao motocikl.

Odgovornost za napad preuzeli su talibani.

 

Ključne riječi

Komentara 2

NJ
Njamanjam
13:58 27.09.2009.

Zasjeda kod Kabula se dogodila prošle godine,a ne prošlog mjeseca. A na slici su britanski vojnici, a ne francuski. Zar je teško googlati?

AL
alijagjas
14:08 27.09.2009.

Okupatorski vojnici nista bolje ni ne zasluzuju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije