Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKOLA GRMOJA

'U uredu predsjednice nalazi se prijava koja je '90-ih podignuta protiv Todorića'

Nikola Grmoja
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
20.10.2017.
u 13:32

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić očito neće podržati Grmojin prijedlog, jer ponavlja da se za HDZ nije ništa promijenilo oko osnivanja istražnog povjerenstva

Mostov Nikola Grmoja skupio je 35 potpisa za svoj prijedlog da se uz dopunu odluke o osnivanju istražnog povjerenstva o Agrokoru, kojom se zaboravilo imenovati potpredsjednika tog tijela, izmijeni i program rada povjerenstva, odnosno izbaci točka koja se bavi financijskim izvješćima Agrokora. Time bi se, vjeruje on, ali i gotovo cijela oporba koja je prijedlog podržala, izbjeglo "preklapanje" rada povjerenstva s istragom DORH-a o Agrokoru.

– Tu su potpisi cijele opozicije, prijedlog su potpisali Živi zid, Promijenimo Hrvatsku, IDS, GLAS, HSS, Neovisni za Hrvatsku, a pozvao sam i SDP kao najbrojniju stranku da se pridruži ovome ili će biti očito da je njihova borba za povjerenstvo fingirana. Nakon sat vremena nazvao me predsjednik SDP-a Davor Bernardić i rekao da će SDP podržati ovaj prijedlog i zasad su ga potpisali Arsen Bauk i Franko Vidović. Istražno povjerenstvo nije samo volja naroda, nego svih opcija, čak je i Ivica Mišić, član vladajuće većine potpisao ovo – kazao je Grmoja nakon stanke koju je zatražio u Saboru. Tvrdi da predsjednik Sabora prijedlog mora uvrstiti u dnevni red jer se zaboravilo izabrati potpredsjednika kad se povjerenstvo osnivalo, pa se ovo može zajedno raspraviti.

Nikola Grmoja
1/10

– Neću još ovo predati u proceduru, bit ću toliko konstruktivan, pružiti ruku HDZ-u, ostavit ću odluku u Klubu Mosta do 15 sati, dovoljno je da je potpiše predsjednik Kluba zastupnika Branko Bačić, što bi bila poruka da HDZ nema ništa protiv povjerenstva, posebno sada kad su svi osumnjičeni pušteni van, slobodno piju kavu. Istraga se bavi lažiranjem bilanci, nema razloga da ne istražimo okolnosti koje su dovele do ove krize, to nema nikakve veze s ovom istragom – tvrdi Grmoja. Vrijeme je, dodaje, da HDZ, nakon što je šest mjeseci odugovlačio, pristane na ovo povjerenstvo jer je to u interesu javnosti, budućnosti, transparentnosti kako nam se ne bi slična stvar dogodila u budućnosti.

– Dodao bih i da spremam ozbiljnu dokumentaciju za ovo povjerenstvo, dobio sam informaciju da se u uredu predsjednice nalazi kaznena prijava koja je '90-ih godina podignuta protiv Ivice Todorića. Dakle, sve institucije su zakazale, pa i pravosudni sustav – objavio je Grmoja te dodao kako će više o tome govoriti u sljedećim danima.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić očito neće podržati Grmojin prijedlog jer ponavlja da se za HDZ nije ništa promijenilo oko osnivanja istražnog povjerenstva.

– Mi i dalje tvrdimo da su sukladno Zakonu, kada Županijski sud u Zagrebu potvrdi rješenje o otvaranju istrage, nastupili uvjeti da povjerenstvo prekine s radom. Premijer je također rekao da postoji niz drugih poslovničkih mogućnosti kada je u pitanju definiranje i utvrđivanje okolnosti u Agrokoru, bilo da je to kroz radna tijela ili raspravom na plenarnoj sjednici. Ono što interesira sve nas, sve okolnosti koje mi mislimo da treba iznijeti, moguće je rješavati kroz rad radnih tijela ili kroz točku dnevnog reda – kaže Bačić te dodaje kako HDZ ne želi kršiti zakon koji je po njihovu mišljenju jasan i nedvosmislen i ne ostavlja nikakvu mogućnost da povjerenstvo može raditi djelomično.

– Mi ne znamo što piše u rješenju o otvaranju istrage, kao što ne znamo ni hoće li se istraga širiti. Kako ne bismo kontaminirali postupak, otežali svjedocima ili optuženima koji će morati iznositi svoju obranu, donesen je ovaj članak kako se ne bi ometao kazneni ili sudski postupak. Čitao sam fonogram iz 1996. kad je donesen zakon, brojni zastupnici tada su bili suglasni s time da se u drugom čitanju upravo ovaj članak uvrsti da bi se omogućilo pravosuđu da neometano provodi sudski postupak – zaključuje Bačić.

Komentara 15

DD
ddh
15:05 20.10.2017.

Grmoji i lijevim komunistickim medijima propadaju akcije sa njihovim povjerenstvom. I sad sveznajucu Grmoja misli, da je nekaj tak, kak on to gleda. I sad je cuo, da je u uredu Predsjednice prijava protiv Todorica iz 90-tih godina. Dosad nismo znali, da se prijave pisu Predsjednici i vjerovali smo, da se takve prijave salju DORH-u. Ali sad znamo. Grmoja tvrdi bez da to moze dokazati nekaj, kaj mu se vjerojatno u prosloj noci snilo. Drug Grmoja bi trebao i morao postivati hrvatske zakone, pa i onaj o radu povjerenstva. U Saboru je i prisegnuo, da ce zakone postivati, a sad bi on protiv zakona, jer si je valjda budala u medjuvremenu umislila, da je on neka vrsta imperatora ili sl. To nece proci drug Grmoja, nije ti proslo niti u Metkovicu, gdje su ti gradjani pokazali crveni karton, nece proci niti u Saboru. A ako ti to ne pase, uzmi si svog Bosanca Lovrinovica i Sovjete Bernardica i Marasa, pa idite tamo gdje ce vam mozda netko dozvoliti, da radite sto hocete. Apropo prof. Lovrinovic prima na ekonomskom jos uvijek svoju punu placu a za koju bi trebao raditi barem 180 sati mjesecno. Ali i prima saborsku placu za puni radni dan, dakle jos 180 radnih sati, pa onda i savjetuje nekakve Gruppe na najmanje 50 sati, kaj stvara ukupno ca. 410 radnih sati mjesecno bez pauza i voznje do radnog mjestai I sad je pitanje gdje ne radi puno radno vrijeme i gdje dobiva (krade) drzanne novce bez rada. Mogel bi to Bosanac malo pojasniti.

DU
Deleted user
17:27 20.10.2017.

Ponovo isprazno a k tome još i izmišljeno (fake news) Grmojino laprdanje ne bi li, na bilo koji način, pokazao kako je važan. A da se primi pravog posla možda bi od njega jednog dana, nastao čovjek.

BR
brojevi
08:20 21.10.2017.

Povjerenstvo je izraz volje hrvatskog naroda-kaže komesar Grmoja. Poućeni iskustvom u dosadašnjem radu povjerenstava možemo slobodno zakljućiti da služe više jalovom političkom prepucavanju nego razrješenju bolnih društvenih događanja. Od simpatičnog i obečavajućeg MOST-a ostala je samo hrpa otpadnog materijala koji čeka odvoz na povijesnu političku deponiju. Šteta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije