Naslovnica Vijesti Hrvatska

100 dana nove Vlade: Građani više podržavali Milanovića i Kosor, a Vladi dali ocjenu 2,3

Ocjena rada Vlade Tihomira Oreškovića je nakon 100 dana jednaka, iznosi prosječnih 2,3. U odnosu na svoje prethodnike, Jadranku Kosor i Zorana Milanovića, novi premijer najslabije je ocijenjen
29. travnja 2016. u 19:49 33 komentara 1252 prikaza
Ocjena rada Vlade
Foto: Nova TV
Pogledajte galeriju 1/5

Dnevnik Nove TV proveo je ekskluzivno istraživanje o prvih sto dana Vlade.

Istraživanje je provedeno u suradnji s agencijom Ipsos, u razdoblju od 21. do 24. travnja na 600 ispitanika.

Ocjena rada Vlade | Autor : Nova TV, RTL Foto: Nova TV, RTL

Ocjena rada Vlade Tihomira Oreškovića je nakon 100 dana jednaka, iznosi prosječnih 2,3. U odnosu na svoje prethodnike Jadranku Kosor i Zorana Milanovića, Tihomir Orešković je najslabije ocijenjen. Više od polovine građana je Vladi za rad u prvih 100 dana dodijelilo ocjene jedan ili dva. Birači Domoljubne koalicije najbolje ocjenjuju rad Vlade, ali i njihova ocjena u prosjeku ne prelazi 3 (2,9).

Rad Vlade lošiji od prethodnih Vlada nakon 100 dana

Ocjena rada Vlade | Autor : Nova TV, RTL Foto: Nova TV, RTL

Kad se radi o podršci radu Vlade, Tihomir Orešković stoji lošije od svojih prethodnika, Milanovića i Kosor. Njihov rad je nakon 100 dana podržavala polovina građana, dok rad Vlade Tihomira Oreškovića odobrava 35% građana, a 53% ne odobrava. Podrška radu Vlade najviša je među biračima Domoljubne koalicije (64%), dok je među biračima Mosta polovina onih koji ne podržavaju, a trećina koja podržava.

Ocjena rada Vlade | Autor : Nova TV, RTL Foto: Nova TV, RTL

Polovina građana smatra kako Vlada uopće nije reformska, a 34% da je samo u manjoj mjeri. Oko 12% građana smatra da je u potpunosti ili uglavnom reformska. A još u prosincu je 58% građana mislilo kako će Vlada biti reformska, a njih 39% da to neće biti.

Rad premijera očekivan

Ocjena rada Vlade | Autor : Nova TV, RTL Foto: Nova TV, RTL

Premijer stoji nešto bolje. Za 8% građana Tihomir Orešković je posao odradio iznad onog što su očekivali, za 49% je u skladu s očekivanjima, a 39% građana je razočarano, odnosno prvih 100 dana je prošlo ispod očekivanja.

>> Predsjednica zaustavila pad potpore, podržava je 4 posto više birača nego mjesec ranije

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

 • stefj:

  Kako je kratka pamet, svi imaju probleme sa sjećanjem... Prošla vlada kad je došla na vlast krenula je izmišljati nove i povećavati stare postojeće poreze, povećala je cijene energenata, krenula u nepriznavanje troškova poslovanja itd... Izživljavali su se nad građanima ... prikaži još! i poduzetnicima kao niti jedna vlada do tada. Nije uopće čudno što je sve tada krenulo dolje. Ova vlada nema niti u najavi ništa slično, tako da nikako ne može biti lošija od prošle. Da ne radi ništa, bit će svemirski brod prema Milanovićevoj vladi... A mediji, razne agencije za istraživanje i slijepi, nek žive u svom svijetu...

 • bakulušić:

  Večernjem listu nisu potrebna istraživanj Nove TV, RTL-a ni akentarskih agencija. Večernjak ima svoj portal i ima rezultate na velikom broju "ispitanika". Oni "ispitanici" koji imaju 10-20 % prosjek pozitivnih komentara misle da su Milanović i Kosor bili bolji. Svi ... prikaži još! drugi misle da je ova Vlada na dobrom putu sa očekivanim poteškoćama koje će pokušati nadvladati. Neka samo netko prebroji i - istraživanje je gotovo.

 • Avatar Karl_Habsburg
  Karl_Habsburg:

  Sva trojica crvenih komentatora, trenutno s novih 9 nadimaka, se obrusilo na clanak o vladi. Dosta prozirno.