Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crobarometar

Predsjednica zaustavila pad potpore, podržava je 4 posto više birača nego mjesec ranije

crobarometar
Foto: Dnevnik Nova TV
1/8
24.04.2016.
u 19:37

Predsjednicu i njezin rad podupire 91 posto birača HDZ-a, 2/3 birača Most-a, dok potporu uživa i od 24 posto birača SDP-a.

Dnevnik Nove T V danas je objavio istraživanje Crobarometra o popularnosti političara i stranki u travnju.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nakon mjeseci u kojima je gubila potporu za svoj rad,  uspjela je zaustaviti taj trend.  U travnju njezin rad podupire 56 posto birača što je za 4 posto vise nego mjesec prije. Raste i broj birača koji ne podupiru rad predsjednice, taj broj raste od siječnja i sada je na 39 posto. Zato pada broj neodlučnih bira a i trenutno ih je 5 posto.

Predsjednicu i njezin rad podupire 91 posto birača HDZ-a, 2/3 birača Most-a, dok potporu uživa i od 24 posto birača SDP-a.

Najveći broj građana ima pozitivan dojam o Predsjednici, točnije njih 63 posto. Odmah iza nje je Tihomir Orešković, o kojem pozitivan dojam ima 60% građana. O Boži Petrovu u ovom trenutku pozitivan dojam ima 46% građana, a svoj su dojam za nijansu popravili i Zoran Milanović i Tomislav Karamarko. O Milanoviću u travnju pozitivan dojam ima 35 posto građana, ili 4 posto vise nego mjesec prije, a o Karamarku njih 27 posto ima pozitivan dojam ili 5 posto vise nego mjesec prije. Čini se da su svi političari profitirali u travnju.

Školskim ocjenama ured predsjednice i dalje je na istoj ocijeni: trojci ili 3,10. Vlada ima dvojku ili 2,43 a Hrvatski Sabor također dvojku ili 2,12. U ovih mjesec dana nisu se pomaknuli u očima birača ako bi ih ocjenjivali školskim ocjenama.

>> 58% građana misli da će Vlada izdržati do kraja mandata, 7% više nego u ožujku!

>> Crobarometar: Vladina politika u crvenom, Hrvatska se vraća u pesimizam!

Komentara 27

BA
bakulušić
19:44 24.04.2016.

Nakon što su se ispričali za Antu Pavelića, ustaške zločine i NDH, ankete i anketari su im poboljšali rejting. No, trebat će im još puno isprika i vremena da dostignu Stipu Mesića i Ivu Josipovića koji su redovito imali 110 %.

AP
apolon
19:59 24.04.2016.

Naravno dr.Ivo nije joj do koljena!

GA
Gambit
21:38 24.04.2016.

Grabar-Kitarović zna pogriješiti, ali barem konačno imamo domoljuba na čelu države. Od 2000. do 2015. smo imali pogrešku na čelu države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije