Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Ukida se Pola ure kulture zbog Hloverke, Šole i ostalih tzv. neprikladnih sadržaja

17.12.2013. u 13:03

Protekli su vikend urednica kulture Vlatka Kolarović i urednica emisije Branka Kamenski provele pišući oštro očitovanje na prigovore glavne urednice HTV-a Gordane Mrđen

Sinoć u Fokusu, političkoj pričaonici na Prvom programu, stara slika, samo malo umekšana. Od trojice gostiju jedan je koji nije u sferi utjecaja vladajuće stranke. On je urednik Katoličkog radija g. Anto Mikić. Bez njega se nije moglo, jer razgovaralo se o financiranju Katoličke crkve u Hrvatskoj i drugim varijacijama odnosa crkava i država. Jučerašnji dan počeo je u znaku pooštrenja uređivačke politike: izgleda da će se u emisiji Pola ure kulture uskoro moći bez komentara teologa Ivice Šole.

Glavna urednica Gordana Mrđen zatražila je krajem prošlog tjedna, zbog Šolinih riječi u prošlotjednoj emisiji Pola ure kulture, očitovanje urednice Kulturnog programa Vlatke Kolarović i urednice emisije Branke Kamenski. Očitovanje je jučer predano i napisano taman za današnju sjednicu Programskog vijeća HRT-a. Gđa Branka Kamenski i gđa Kolarović zalažu se za najnormalniju stvar: da u kulturnoj emisiji ima pravo govoriti svatko, bez obzira na političku orijentaciju.

Sada se dovodi u pitanje ne samo to načelo nego i cijela emisija. U poslovnom planu za iduću godinu ne postoji Pola ure kulture, nego se za jesen planira "nova kulturna emisija".

Koliko se stariji gledatelji sjećaju, u devedesetim godinama prošlog stoljeća u emisiji Pola ure kulture riječima novinarke Ivane Antunović Jović i urednice Branke Kamenski obranjeno je ime “Nazorove nagrade”. S državnog vrha stigla je želja, i ostala neuslišena, da se promijeni ime najvišeg državnog priznanja kulturnim djelatnicima. Sad su stigli novi apetiti, gori od svega u proteklih dvadeset godina.

>> Zašto je ukinuto Tuđmanovo izvješće o stanju nacije

Komentara 20

C6
crni 6
13:19 17.12.2013.

Jeli se ikako moguće legalno oslobodit plaćanj ovakvog HTV-a?

Avatar uussuu
uussuu
13:45 17.12.2013.

jedino što je ostalo od hrvatske misli na HRT-u to se još jedino moglo čuti u Pola ure kulture. Naslov ove emisije tako je postao sinonim za jugoslavenski HRT-e. Ukinite i Pola ure hrvatske misli na HRT-u i konačno preimenujte HRT-e u YUTEL, i pretplatu proširite na "regijon"

OX
oxymoron
13:25 17.12.2013.

Svaki dan sam strepio otvarajuci portale da ce me docekati ova vijest. Bila je to jedina gledljiva emisija na HTVu. Sve ostalo je 'istok' Europske unije. Urednice programa i emisije ostati ce u sjecanju kao hrabre i profesionalne osobe, novinarke. Vrijeme ce kao i uvijek do sada otjerati i ove vladajuce u ropotarnicu povijesti, a postenje i profesionalnost ovih zena nadzivjeti ce tiraniju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?