Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Celebrity MasterChef

Luka Nižetić: Gibonni voli moj burito od kozica, a djevojke kad napravim pizzu

Luka Nižetić
11.05.2014.
u 11:00

Pjevač je u polufinalu "Celebrity Masterchefa, mašta o tome da Alanis Morissette napravi tortu od avokada po receptu Nade Rocco kojom je za Uskrs oduševio obitelj

Jedan od osam polufinalista showa "Celebrity Masterchef" Nove TV, Luka Nižetić podijelio je s nama svoja kulinarska iskustva u showu, glazbene planove, reakcije gostiju njegova restorana Fabrika na Visu...Luka često kuha kod kuće i kaže da je jedina razlika kod kuhanja doma i onog u Masterchefu u tome što kod kuće nema vremensko ograničenje niti iznenađenja u smislu da mu susjed bane u kuhinju s ljubičastom brokulom, kako to često čini žiri ovog showa. Jednu epizodu showa volio bi zaboraviti.

Uništio jadnu srdelu

– Moram priznati da sam uništio jadnu srdelu.Tako je bila lijepa i svježa, a ja umjesto da napravim fini brujet koji mi odlično ide, napravim pržene srdele. Spasio me čips od krumpira i cikle – prisjetio se splitski pjevač. Tijekom natjecanja dosta je naučio i od ostalih kandidata, a tortu od limete i avokada koju je pripremala Nada Rocco spremio je za Uskrs svojim ukućanima.

– Članovi obitelji lizali su prste kad su pojeli tortu. Fascinira me koncept sirove hrane i kad pogledate kakvom energijom Nada pršti i kako dobro izgleda, poželite hranu nikad više termički ne obraditi – kaže Luka. Nakon što "Celebrity Masterchef" završi, Luka se neće oprostiti od kuhače, štoviše, ovo će ljeto, kad ne bude imao koncerte, kuhati u svom restoranu Fabrika na Visu, koji opisuje kao fun, food and wine bar. Salsa koja se kuha po šest sati, odlični burito od kozica, marinirani i slani inćuni samo su dio ponude Fabrike, a od ovog ljeta Luka unosi i novitete na meni.

– Ovu sezonu malo sam pojačao listu jela na kojoj će se naći i domaći ravioli s ovčjom skutom, burger od tune, humus od kozica... – kaže pjevač. Gibonni je stalan gost njegova restorana, ali dolaze i drugi poznati.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

– Gibonniju se najviše svidio burito od kozica, a Janica Kostelić je obećala da dolazi i ovu sezonu, što me veseli – zadovoljno će Luka. Otkrio nam je i kojemu bi glazbenom idolu volio kuhati: – Alanis Morissette bih napravio tortu od avokada i limete jer, koliko sam upoznat, ona jede sirovo poput Nade Rocco. Poput Luke, i njegova je sestra Petra vrsna kuharica, odlično barata začinima, a oboje su ljubav prema kuhanju naslijedili od mame Tamare. Gledajući mamu kako odlično radi tijesta, Luka je usavršio i svoje tijesto za pizzu, koja mu je uvijek as u rukavu kada želi zadiviti djevojke. Glazbeniku su omiljena jela ona njegovih baka.

– Moje omiljeno jelo su njoki moje bake Vjeročke i karamelizirani sir bake Ružice, a to nažalost ne mogu uvijek imati. Možda i bolje, jer imao bih barem pet kila više. U mom hladnjaku pak uvijek mora biti jaja, i to onih pravih domaćih – priča Luka. Kuhanje ga nije udaljilo od glazbe i ovaj je tjedan snimio i spot za novu pjesmu.

Nova pjesma u reggae stilu

– Novi singl zove se "Upomoć". Riječ je o pravoj ljetnoj, mogli bismo reći 'leđero' pjesmi, šaljivog teksta i pamtljive melodije koju potpisuje Predrag Martinjak. Ujedno će ovo biti prva reggae stvar u mojoj karijeri, vrlo opuštena, rasterećena stvar i nadam se da će što prije doći do publike – opisuje Luka svoj novi hit i najavljuje skori odlazak u Armeniju.

– Od 23. do 25. 5. održava se festival u sklopu proslave Dana Europe, u njihovu glavnom gradu Erevanu. Kako je Hrvatska posljednja ušla u EU, htjeli su da netko iz Hrvatske bude završni gost. Preslušavajući radove velikog broja domaćih glazbenika, odabir je pao na mene, što me je zaista razveselilo a i velika mi je čast.

U MasterChef kuhinju ulaze Luka Nižetić i Anđa Marić

Ključne riječi

Komentara 1

KS
krseljak.srnova
09:11 12.05.2014.

Kako on može biti pjevač; pa on nema ni glasa ni sluha. Onaj drugi Nižetić ima to i još je k tome zgodan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije