Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pixel

Google predstavio nove mobitele - za osnovni model traže 799 dolara

Google Pixel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
21.10.2019.
u 11:00

Kako iz Googlea tvrde, Pixel 4 donosi velika poboljšanja upravo s kamerom za noćno snimanje koja, uvjeravaju, omogućava snimanje zvijezda na noćnom nebu, čak i Mliječne staze

Google, američki tehno div, pokorio je svijet kada je riječ o uslugama i softveru, no ne manjka im ambicije ni kada je riječ o hardveru. Nova serija proizvoda nisu tek pametni telefoni, već i niz kućnih uređaja. Ili kako to nazivaju u Googleu, oni žele svojim korisnicima ponuditi uređaje od smartfona do pametnih kućnih uređaja. Google želi kupcima predstaviti “ambijentalno računarstvo” u kojem uređaji slušaju korisnika i pomažu mu. Ili kako tvrdi Google: Naša misija je organizirati svjetske informacije i učiniti ih univerzalno dostupnima i korisnima i putem uređaja. Google je, tako, u New Yorku predstavio hardverske novitete i to nakon što su svoje uzdanice već predstavili konkurenti poput Microsofta, Applea, Amazona... Prodaja Pixel smartfona Googlea uvelike zaostaje za prodajom Samsungovih, Appleovih i raznih kineskih modela pametnih telefona. No, kada je riječ o novim uređajima, Google pokazuje da ipak promišlja i taj dio želja i potreba korisnika.

Dva nova Pixsela

Dakle, Google je proteklog tjedna u New Yorku predstavio dvije svoje nove uzdanice mobitela Pixel 4 i Pixel 4 XL. Cijena je poprilična te za osnovni model Pixela 4 traže 799 dolara. A ono u čemu se doista ogleda konkurentnost i na što se uglavnom stavlja naglasak jest kamera i njezine mogućnosti. Svi “mobitelaši” zapravo pokušavaju u mobitele ugurati “prave” fotoaparate. Uvelike u tome uspijevaju, no kada je riječ o noćnim fotografijama, tu sve prestaje. Još nitko nije uspio proizvesti potpuno zadovoljavajuću fotku koja snima, rekli bismo laički, “po mraku”. Tako iz Googlea tvrde, Pixel 4 donosi velika poboljšanja upravo s kamerom za noćno snimanje koja, uvjeravaju, omogućava snimanje zvijezda na noćnom nebu, čak i Mliječne staze. Što većina ostalih ne može. Pixel 4 također ima novi 90-hercni zaslon.

Google Pixel
1/7

Oba uređaja nude zaslone sa stopom osvježavanja 90 Hz, s time da Pixel 4 ima dijagonalu od 5,7 inča (14,4 centimetra), a 4 XL od 6,3 inča (16 cm). Razlikuju se i po razlučivosti: manji model nudi punu HD+, a veći QHD+. Kao i većinu drugih, pogoni ih Qualcommov procesor Snapdragon 855, podržan sa šest gigabajta RAM-a. Jedinstvena značajka koju je Google uveo s Pixelom 4 signaliziranje je prometne nesreće. Novi Pixel smartfoni opremljeni su i radarskim čipom Soli zahvaljujući kojem mogu prepoznati kad im je dlan blizu i upravljiv je gestama, odnosno pokretima, bez dodirivanja zaslona. Soli omogućuje da pokretom prsta iznad ekrana aktivirate glazbu, pregledavanje slika i ostale funkcionalnosti. Najavljeno je da će s vremenom razviti i dodatne funkcionalnosti.

Pritom, tvrde u Googleu, otključava se prepoznavanjem lica i čak uz zatvorene oči. Uz mobitele, Google je predstavio i nove slušalice Pixel Buds koje će po osnovnoj cijeni od 179 dolara biti dostupne u proljeće 2020. godine. Google je predstavio i Pixelbook Go, laganiju verziju svog prijenosnog računala, čija osnova cijena iznosi 649 dolara. Pixelbook Go ima zaslon veličine 13,3 inča i bateriju koja traje 12 sati, novo kućište od magnezija i „valovitu” donju stranu koja olakšava držanje.

Poseban kontroler

Predstavljen je i niz nadograđenih pametnih kućnih uređaja pod brendom Nest. Google je predstavio i nove uslugu streaminga videoigara pod nazivom Stadia, koja će biti lansirana 19. studenog. Stadia omogućuje streaming videoigara na uređaje poput Chromecasta ili Chromebooka i uključuje poseban kontroler koji je dizajnirao Google

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije