Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Potencijal za sukob'

Visoki predstavnik međunarodne zajednice usporedio današnju BiH sa Švicarskom prije 100 godina

Inzko
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
02.01.2017.
u 14:50

- Volio bih kad bi se u BiH pojavila nova generacija lidera s novim načinom razmišljanja, koja će potpuno koristiti potencijal ove bogate zemlje - kazao je Inzko.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko usporedio je stanje u Švicarskoj prije 100 godina sa stanjem u Bosni i Hercegovini danas te kazao da nije nemoguće da BiH dođe na razinu Švicarske danas, ali smatra da su potrebni novi politički lideri, piše Klix.  

-  Volio bih kad bi se u BiH pojavila nova generacija lidera s novim načinom razmišljanja, koja će potpuno koristiti potencijal ove bogate zemlje - kazao je Inzko. 

- Prije 100 godina Švicarska je bila veoma siromašna zemlja, s ogromnom stopom migracija, sa četiri službena jezika, dvije religije i drugim problemima, kao što je infrastruktura. Imali su sav potencijal za sukob. Ali danas, Švicarska je jedna od najbogatijih zemalja na svijetu, a umjesto odlaska ljudi, oni sada dolaze u tu zemlju. To nije nemoguće ni u Bosni i Hercegovini - dodao je Inzko. 

U BiH vidi i veliki uspjeh na lokalnoj razini, u mnogim općinama, gdje je velika produktivnost i niska stopa nezaposlenosti. 

>>Inzko: Opstanak Bosne i Hercegovine ugrožavaju negativni trendovi iz Republike Srpske

>>Dodik izvrijeđao Inzka: 'On je obični smutljivac, godinama hoda okolo i laže'

Komentara 14

BU
bumerang937
15:08 02.01.2017.

Valentine, i u Bosnu ljudi dolaze. Samo oni zamotani s hlačama trofrtaljkama...

G4
G_4
15:15 02.01.2017.

Ne znam da li je onda poanta da BIH ne uđe u EU pa će nakon 100 godina biti kao i Švicarska ili ..?

ST
Stipan
15:29 02.01.2017.

BiH je na dobrom putu da postane prva islamska država na teritoriju Europe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije