Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na početku mise

VIDEO Papa Franjo se sapleo na stepenici i pao prilikom blagoslivljanja oltara

Papa Franjo u Poljskoj
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/9
28.07.2016.
u 13:11

Kad je 79-godišnji Papa blagoslivljao oltar na početku mise, sapleo se na stepenici, ali su priskočili pomoćnici te se izgleda nije ozlijedio.

Papa Franjo molio se danas ispred najvažnije poljske svete ikone, Crne Gospe od Jasne Gore, i rekao na misi na otvorenom pred desecima tisuća okupljenih vjernika da zahvaljuje Poljacima što su zadržali vjeru u teškim vremenima.  

Franjo je zahvalio za, kako je rekao, "zaraznu snagu izvorne vjere, koja se prenosi s obitelji na obitelj" u Poljskoj, u kojoj je oko 98 posto katolika. Papa je kazao da je njihova vjera ostala jaka u mnogim situacijama kroz povijest. Poljska je poznata po tome što je sačuvala katolički plamen da gori tijekom desetljeća komunističke vladavine, navodi Reuters.

Kad je 79-godišnji Papa blagoslivljao oltar na početku mise, sapleo se na stepenici, ali su priskočili pomoćnici te se izgleda nije ozlijedio.

Papa, čija je glavna svrha dolaska u Poljsku da predsjeda međunarodnom skupom katoličke mladeži u Krakovu, do grada udaljenoga oko 140 kilometara je dovezen umjesto planiranog leta helikopterom zbog lošeg vremena. U svetištu se čuva Crna Gospa, bizantska ikona koja potječe iz razdoblja između šestog i devetog stoljeća  i donesena je u Poljsku otprilike prije šest stotina godina.

Svetište je bilo važno mjesto u teškim vremenima poljske povijesti. Poljaci su ondje dolazili na molitvu kada su komunističke vlasti ranih 1980.-ih proglasile ratno stanje. Predviđeno je da se Papa u Krakov vrati u danas poslijepodne gdje će otvoriti Svjetski dan mladih.

Ključne riječi

Komentara 7

ST
stomugromova
19:36 28.07.2016.

Bog sve vidi i sve zna.Ovo je Franji zadnja opomena i on to zna.

Avatar Eddie
Eddie
16:34 28.07.2016.

Sapleo se on na mijesanu komisiju o blazenom Stepincu...

ST
stomugromova
19:37 28.07.2016.

Nakon pape Ivana Pavla II,ovaj papa je totalni fijasko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije