Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik naše reprezentacije slavio zbog dobivenih suparnika na SP-u

Zlatko Kranjčar: Dajte mi te Brazilce!

nog-cico-txt.jpg
import
10.12.2005.
u 17:54

Isprva se činilo da je s lica Zlatka Kranjčara nestao onaj zarazni osmijeh kad je vidio da će Hrvatsku na SP-u voditi protiv Brazila, Australije i Japana.

- Kaj vam je, pa ja sam super zadovoljan skupinom. Pogledajte ostale, nema lagane skupine. I mi smo jako dobro prošli - sjeo je od zadovoljstva Kranjčar u rane subotnje jutarnje sate, čekajući odlazak autobusa u leipzišku zračnu luku. Osmijeh mu se brzo vratio na lice dok su ostali širili umjerenost, Cico se veselio. I to najviše Brazilu. - Želio sam da igramo na otvorenju s Njemačkom.

Ali sad kad razmislim, ovo je još bolje. Igrat ćemo s Brazilom, bit će to u Berlinu prva utakmica SP-a. I velika je stvar igrati s Brazilom službenu, natjecateljsku utakmicu. A Australija i Japan nemaju našu kvalitetu, daleko su od nas. Ma, rekao sam to otvoreno i japanskim novinarima, bolje da se ne nadaju bez razloga. Mi idemo dalje. No ipak bi moglo biti nezgodno protiv Brazilaca, u slučaju teškog poraza, mogli bismo psihčki potonuti, posljedice bi se mogle vidjeti protiv Japana i Australije.

- Zar stvarno mislite da bi nas Brazil mogao nakantati? A zakaj mislite da mi njih nećemo? Jesu oni strašno jaki, ali i mi smo. Samo mi ih dajte, veselim se toj utakmici. I pričao sam s Brazilcima. Nije im nimalo svejedno što su nas dobili u skupini, svjesni su i oni naše snage - sipao je Kranjčar optimizam na sve strane, uz zapaljenu cigaru i pivo.

- Dok vam sve ovo govorim, nisam pijan. Siguran sam u našu kvalitetu i prolazak skupine. Uostalom, niste mi vjerovali ni kad sam govorio da ćemo proći skupinu kvalifikacija, samo sam ja bio izravan i siguran - prolazimo. I tu smo. Zato, vjerujte mi i sad kad kažem da prolazimo. Cico je u pet ujutro krenuo prema zračnoj luci, na kraju je, kad je već spomenuo alkohol i pijenje, samo zaključio: - Neki trče za ženama, meni je Evita (supruga Elvira, nap. a.) jedina. A ja volim popiti i ovako se družiti. Družit ćemo se i u Njemačkoj nakon utakmica s Brazilom, Japanom i Australijom. I slaviti nove uspjehe. Cico, pozlatilo ti se!


Hrvatska - Brazil, 13. lipnja

Utorak, 21 sat, Berlin Olimpijski stadion (kapacitet 74.220) Adresa: Olympischer Platz 3 Udaljenost od Zagreba: 1070 km Broj ulaznica za hrvatske navijače: 4508 Broj stanovnika: 3,390.000 Broj Hrvata: 20.000


Hrvatska - Japan, 18. lipnja

Nedjelja, 18 sati, Nurnberg Frankenstadion (kapacitet 41.926) Adresa: Max Morlock Platz 1 Udaljenost od Zagreba: 679 km Broj ulaznica za hrvatske navijače: 2587 Broj stanovnika: 490.000 Broj Hrvata: 2000


Hrvatska - Australija, 22. lipnja

Četvrtak, 21 sat, Stuttgart Gottlieb-Daimler Stadion (kapacitet 53.200) Adresa: Mercedesstrasse 87 Udaljenost od Zagreba: 784 km Broj ulaznica za hrvatske navijače: 3122 Broj stanovnika: 590.000 Broj Hrvata: 30.000

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije