Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR MLADENA MILETIĆA

Žal ostaje, ali jedna stvar je bizarna! I Hrvatska je zbog toga ispala žrtva

Hrvatska rukometna reprezentacija
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
26.01.2020.
u 19:06

Šteta da Cindrić nije mogao odigrati bar poluvrijeme, a knedla u grlu najviše stane pri pogledu na Duvnjaka koji je toliko toga ostvario, ne bi bilo čudo da ga opet proglase za najboljeg igrača svijeta, ali zlato s Hrvatskom nikako da vidi...

Žal svakako ostaje kad izgubiš finale, ali Hrvatska itekako može slaviti srebro jer ova je reprezentacija ispraćena bez nekih naročitih očekivanja, zapravo kao jedna od slabijih po kadru u posljednjih dvadesetak godina. Da bi se onda našla u finalu i razuvjerila sve nevjernike. Četrnaesta medalja rukometaša na velikim natjecanjima velika je stvar uzme li se u obzir da na pozicijama lijevog ili desnog vanjskog nismo imali najvišu klasu. Europsko zlato ostaje nedosanjano. A prilika je bila velika.

Španjolska je obranila zlato iz Zagreba kad je bila daleko uvjerljivija. Ovo je finale bilo jedno od najneatraktivnijih u povijesti velikih natjecanja, teška rovovska bitka s pregršt pogrešaka s obje strane. Obrane su bile bolja strana obje momčadi, dok u napadu više nisu slušale ni ruke ni glave. Shvaćamo naše igrače jer iscrpljujuća bitka s Norvežanima isisala je gotovo i posljednji atom snage iz Duvnjaka, Karačića, Muse, pa i Marića...

Sama činjenica da nijedan igrač u finalu nije zabio više od tri gola iz igre dovoljno govori u kakvom su stanju bili. S vanjskih pozicija nije bilo šuta, Stepančić se jako mučio, a ni lopta nije tekla dovoljno brzo da bi se stvorio višak na krilu ili crti. Ni Španjolska nije bila orna za kanonadu iako nije imala tako tešku utakmicu iza sebe, ali njihov je problem što su im nositelji igre u ozbiljnim godinama, Raúl Entrerríos i Dani su “Červarovo godište”. S ovim zlatom vjerojatno su se i oprostili iako još imaju pravo otići i na Olimpijske igre koje su izborili zlatom. Naši nisu i to je pomalo i bizarnost sustava plasmana jer je smiješno da Europsko prvenstvo kao najjače kontinentalno natjecanje na svijetu ne daje bar dva sudionika Igara.

Hrvatska se opet silnom borbom vratila iz minusa, ponajprije obranom jer je i furija punih deset minuta bila bez gola. Ali samo obranom ne može se do zlata. Na kraju su odlučile nijanse poput obrana vratara. Pérez de Vargas imao je daleko boljih utakmica od ove, ali i s tih devet obrana uspio je nadmašiti naš dvojac koji je ostao na pet.

Šteta da Cindrić nije mogao odigrati bar poluvrijeme, a knedla u grlu najviše stane pri pogledu na Duvnjaka koji je toliko toga ostvario, ne bi bilo čudo da ga opet proglase za najboljeg igrača svijeta, ali zlato s Hrvatskom nikako da vidi...

>>> Pogledajte hrvatske navijače u Stockholmu

Komentara 18

Avatar Čudomix
Čudomix
20:12 26.01.2020.

Stvarno nebulozno da srebrni moraju na kvalifikacije za OI.

OB
obican
20:06 26.01.2020.

Hvala reprezantaciji za nezaboravna 2 i pol tjedna

RO
roland
21:47 26.01.2020.

Hej, srebro, samo jedan poraz i to minimalan, u finalu! Bravo! Tko ne razumije da je ovo iznad objektivne individualne vrijdnosti igrača, ne razumije ništa o sportu. Červar je vrhunski, jer zna izabrati jaki tim stručnjka koji će od solidnih klupskih igrača izvući srebro. Osim Duvnjaka, imamo 3 respektabilna igrača, a ostali su solidni klupski igrači dobrih kubova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije