Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK BAJKE

VIDEO Leverkusen uvjerljiv protiv Bayerna u derbiju, prvijenac 'vatrenog' u najbitnijem trenutku

Bundesliga - Bayer Leverkusen v Bayern Munich
Wolfgang Rattay/REUTERS
10.02.2024.
u 21:02

Stanišić je ove sezone u dresu Leverkusena upisao 20 nastupa te tri asistencije, a sve više prilika i minuta je počeo dobivati u proteklim tjednima budući da su njegovi konkurenti na poziciji Edmond Tapsoba i Odilon Koussounou bili odsutni zbog igranja na Afričkom kupu nacija. Tu priliku Stanišić koristi vrlo dobro

Jedina neporaženi klub u najjačih pet nogometnih liga svijeta ove sezone, Bayer iz Leverkusena je napravio ogroman korak u utrci za naslov prvaka 3:0 pobjedom protiv izravnog konkurenta Bayerna iz Munchena u derbiju 21. kola Bundeslige te tako nastavio svoju ovosezonku bajku pod Xabijem Alonsom.

Ovom pobjedom Leverkusen je povećao svoju prednost nad Bayernom te ona sad iznosi pet bodova, a značajnu ulogu u derbiju je imao i jedan hrvatski reprezentativac.

Apotekari su u ranoj fazi utakmice došli u prednost, vodeći pogodak postigao je hrvatski reprezentativni branič Josip Stanišić na asistenciju Roberta Andricha u 18. minuti.

Bayer je poveo kontranapad, a gostujuća obrana privremeno je otklonila opasnost izbacivanjem lopte u aut. Nakon ubacivanja sa strane lopta je prošla pokraj nekoliko igrača u kaznenom prostoru Bavaraca te je stigla do Stanišića koji je iz blizine lakoćom matirao Manuela Neuera.

Bio je to njegov prvi zgoditak u dresu Bayera, i da je birao ne bi mogao izabrati važniji trenutak za prvi pogodak. Budući da je Stanišić igrač Bayerna na posudbi u Bayeru, nije slavio pogodak protiv svojeg matičnog kluba. Stanišićev pogodak pogledajte OVDJE.

VEZANI ČLANCI:

Leverkusen je povećao svoje vodstvo u 50. minuti preko Španjolca Alejandra Grimalda, a konačni rezultat je u sudačkoj nadoknadi postavio Jeremie Frimpong. 

Stanišić je ove sezone u dresu Leverkusena upisao 20 nastupa te tri asistencije, a sve više prilika i minuta je počeo dobivati u proteklim tjednima budući da su njegovi konkurenti na poziciji Edmond Tapsoba i Odilon Koussounou bili odsutni zbog igranja na Afričkom kupu nacija. Tu priliku Stanišić koristi vrlo dobro.

U ogledu protiv Bayerna je, pak, Stanišić igrao na poziciji desnog beka, koja je u Leverkusenu s 3-4-3 formacijom zapravo pozicija desnog veznog, a pogotkom i općenito odigranom utakmicom je pokazao da se može snaći i u ofenzivnijim ulogama.

Leverkusen je nakon 21 odigrane utakmice na 55 osvojenih bodova, Bayern je na 50, a iduće momčadi na ljestvici, Stuttgart i Dortmund su prilično udaljene od vodećeg dvojca, s po 40 bodova na kontu.


 
 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije