Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hina, Stjepan Meleš
ORŠIĆU, MAJSTORE!

Senzacija na Maksimiru: Dinamo srušio Chelsea na otvaranju Lige prvaka!

Senzacija na Maksimiru: Dinamo srušio Chelsea na otvaranju Lige prvaka!
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
06.09.2022. u 20:50

U susretu 1. kola E skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu Maksimir pred 20.607 gledatelja pobijedio Chelsea sa 1-0.

Nogometaši zagrebačkog Dinama svoj osmi nastup u grupnoj fazi Lige prvaka otvorili su na stadionu Maksimiru pobjedom protiv bivšeg europskog i engleskog prvaka Chelsea.

06.09.2022., stadion u Maksimiru, Zagreb - UEFA Liga prvaka, 1. kolo, skupina E, GNK Dinamo - FC Chelsea. Mislav Orsic, Kepa Arrizabalaga Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Pogodak odluke postigao je Mislav Oršić u 13. minuti. Dok je Chelsea zahvalujući trećem mjestu u Premier ligi izborio direktan plasman u Ligu prvaka, hrvatski prvak je morao proći tri kvalifikacijska kola (Shkupi, Ludogorec, Bodo/Glimt) kako bi osigurao mjesto među elitom europskog nogometa.

06.09.2022., stadion u Maksimiru, Zagreb - UEFA Liga prvaka, 1. kolo, skupina E, GNK Dinamo - FC Chelsea. Luka Ivanusec, Mateo Kovacic Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Engleski velikan je preuzeo inicijativu od prve minute, međutim već u 13. minuti je sijevnula kontra domaćina koju je u pogodak pretvorio Mislav Oršić. Akciju je počeo Robert Ljubičić usposlivši dugom loptom Brunu Petkovića, a ovaj je proslijedio do Oršića koji je "projurio" pored Wesleyja Fofane, novog pojačanja "Bluesa pristiglog iz Leicester Cityja za 82 milijuna eura. Oršić je pretrčao 50-tak metara, te lijepo svladao golmana Kepu.

Chelsea je u 48. minuti izjednačio, no pogodak Aubameyanga je poništen zbog zaleđa. Dinamo je u 56. minuti bio korak i do drugog gola, no fantastičan udarac Stefana Ristovskog je završio u gredi. Okvir gola pogodio je i Reece James u 85. minuti. Za Chelsea je do 59. minute igrao hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

06.09.2022., stadion u Maksimiru, Zagreb - UEFA Liga prvaka, 1. kolo, skupina E, GNK Dinamo - FC Chelsea. Ante Cacic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U drugom susretu iz ove skupine u 21.00 sati se sastaju RB Salzburg i Milan.

Idući nastup u "Champions League" Dinamo ima već idućeg tjedna, u srijedu 14. rujna "Modri" gostuju na San Siru protiv Milana.

>> POGLEDAJTE VELIKU FOTOGALERIJU, A NA KRAJU ČLANKA I KRONOLOGIJU OVE SJAJNE UTAKMICE

Zagreb: Dinamo i Chelsea u utakmici prvog kola UEFA Lige prvaka
1/71

>> VIDEO: Senzacija na Maksimiru: Dinamo srušio Chelsea na otvaranju Lige prvaka!

 

Komentara 59

DU
Deleted user
19:05 06.09.2022.

Oršiiić!!!

DA
danijelrukavina4
18:07 06.09.2022.

Bitno je da igrate bez straha. Da ovo bude praznik nogometa. Nadigravanje. Prezentacija talenta i sjajnih poteza. Možete izgubiti, vjerojatno na kladionicama i stojite kao autsajderi. Ali, morate igrati. Pa što bude. Ljudi nisu došli gledati "kalkulatore", već nogomet.

Avatar NasaPosla
NasaPosla
19:04 06.09.2022.

1:0 Svaka čast,golgeter.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije