Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
26. KOLO HNL-A

Dinamo slavio protiv Rijeke, Ademi se oprostio od Maksimira

Dinamo slavio protiv Rijeke, Ademi se oprostio od Maksimira
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
19.03.2023. u 19:25

U derbi i ujedno posljednjoj utakmici 26. kola HNL-a nogometaši Dinama su na maksimirskom stadionu pobijedili Rijeku s minimalnih 1-0 (0-0). Utakmica je odlučena u 67. minuti kada je jedini pogodak na susretu dao Stefan Ristovski. Dinamo je pobijedio nakon niza od tri ligaške utakmice bez pobjede. Odigrao je aktualni prvak prije ove pobjede domaći remi protiv Osijeka, a nakon toga je gubio u Šibeniku i Puli.

Od Dinama i njegovih navijača oprostio se ujedno 31-godišnji Arijan Ademi koji je u klub došao daleke 2010. godine iz Šibenika. Imao je kratko razdoblje igranja u Lokomotivi, a kroz svo ostalo vrijeme je postao jedan od najboljih igrača Dinama novijeg doba.

>> Odlazak Ademija

Za Dinamo je ukupno odigrao 373 utakmice te je pritom postigao 41 pogodak i upisao 30 asistencija. Karijeru će nastaviti u kineskom prvoligašu Beijing Guoanu s kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Na lijepi način su se od Ademija oprostili i najvatreniji domaći navijači koji su razvili njegovu veliku sliku s inicijalima imena i prezimena sa strane.

Utakmica je baš počela šansom Ademija, odmah u prvoj minuti. No, ta prva šansa nije bila najava Dinamovih napada u valovima, čak štoviše, Rijeka je odmah pokazala kako se nije u Maksimir došla isključivo braniti već opasno prijetili lideru prvenstva.

Hendikep za Dinamo bila je ozljeda Brune Petkovića u ranoj fazi utakmice te je hrvatski reprezentativac morao iz igre već u 20. minuti. Zamijenio ga je Drmić.

Gosti su se dobro postavili, agresivno su igrali po cijelom travnjaku i posve ravnopravno, ali bez pravih prilika, igralo se tijekom uvodnih trideset minuta. Tada su prvu konkretniju šansu kreirali gosti i to Antonio Marin i Niko Janković, igrači Dinama koji su na posudbi u Rijeci.

Odmah nakon toga Dinamo je složio dobru akciju te je nakon kombiniranja Baturine i Ivanušeca gredu pogodio Josip Drmić. Do kraja prvog dijela još je šansu imao Ademi, ali je Labrović zaustavio njegov udarac.

Na početku drugog poluvremena prva je zaprijetila Rijeka. U 49. minuti Frigan je mogao i morao bolje reagirati, ali je loše pucao glavom. Drugi put na susretu pogođen je gostujući okvir vrata u 58. minuti. Ristovski je pucao, a lopta se odbijala i na kraju završila na vratnici.

Ristovski nije zabio tada, ali je u 67. minuti nakon kornera. Ostao je nečuvan na drugoj vratnici te je pogodio za 1-0.

Uslijedili su potom žestoki pokušaji Rijeke da izjednači i bila je tome vrlo blizu u 82. minuti, ali je udarac Hodže završio na vratnici. Dinamo je do kraja zadržao vodstvo te je opet pobjegao Hajduku na devet bodova prednosti. Rijeka je ostala na šestoj poziciji na ljestvici.

Komentara 8

OL
olujasviholuja2
18:51 19.03.2023.

Trebalo je Čačiću dati nogu još prije mjesec dana

KA
kažemja
19:33 19.03.2023.

Ova pobjeda i vrlo vjerojatno titula neka bude posvećena našem kapetanu Arianu Ademiju!!! Zaslužio je to!!!

KA
kažemja
19:24 19.03.2023.

-9 stupnjeva u Splitu!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije