Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JADRANSKI DERBI

Sve ide u prilog Splićana: Riječani su umorni, a Hajduk je u naletu forme

29.08.2021.
u 16:00

- Zaista nezgodan ritam, praktički sam zaboravio kako izgleda jedan normalan tjedan sa sedam dana pripreme za utakmicu

Drugi od dva velika današnja derbija Prve HNL na rasporedu je od 21 sat na Poljudu, a sastaju se Hajduk i Rijeka. Novo izdanje Jadranskog derbija ima jako zanimljive brojčane i kontekstualne implikacije uoči samog početka utakmice, a dojam je da gotovo sve idu u prilog splitskoj momčadi.

Valja prvo istaknuti ono očito, dok je Hajduk od gostujuće pobjede nad Hrvatskim dragovoljcem imao čak osam punih dana za odmor i pripremu, Rijeka je nakon srcedrapajućeg poraza na Rujevici protiv PAOK-a imala samo dva. Teško je povjerovati da će najbolja jedanaestorka Rijeke biti spremna i da će strateg Goran Tomić moći poslati svoje najbolje snage na teren.

– Te utakmice doista prazne igrače. Zaista nezgodan ritam, praktički sam zaboravio kako izgleda jedan normalan tjedan sa sedam dana pripreme za utakmicu – rekao je trener Rijeke.

Što se tiče brojki, Hajduk je prošle sezone konačno počeo rušiti svoj trend loših rezultata u jadranskim derbijima. Prethodni strateg Paolo Tramezzani donio je Hajduku tri uzastopne pobjede nad Rijekom. Prije tog niza Rijeka je slavila u četiri derbija u nizu, a za vrijeme Matjaža Keka Riječani nisu izgubili u 20 uzastopnih derbija. Gledajući formu, omjer, umor, a i domaćinstvo, Hajduk je očiti favorit u susretu.

Međutim, kad Fran Jović da znak za početak utakmice, svi će se ti podaci zaboraviti. Glavno je pitanje s Hajdukove strane kako će Gustafsson održati samopouzdanje, a ne dopustiti da ono prijeđe u euforiju, dok je glavno pitanje s Rijekine strane koliko će snage ostati u igračima nakon vrlo zahtjevnog ritma utakmica u posljednjih mjesec dana.

Komentara 3

DM
drago.miota
23:11 29.08.2021.

Dobar naslov ali hajduk gubi od Ri

MO
modovisisajteMaraschino
06:36 30.08.2021.

Pobijede 4 ekipe sa začelja i oni u naletu?

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
16:04 29.08.2021.

Sve ide u prilog Splićana na jadransko balkanskom derbiju: Riječani su bez europskog trenerskog maga Matjaža Keka nesposobni, a Hajduk je u naletu forme jer za njega u špici igra europski golgeter Jan Mlakar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije