Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINIŠ MERCATA

Rijeci stiže novo pakleno oružje u borbi za titulu? Ovo bi Hajduku i Dinamu do kraja poremetilo planove

storyeditor/2024-02-08/PXL_280124_109252402.jpg
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/3
09.02.2024.
u 08:00

Hajduk i Rijeka nastoje iskoristiti situaciju u kojoj je Dinamo, koji je stao na ručnu i rješava raznorazne probleme

Iako Rijeka drži vrh prvenstvene ljestvice HNL-a, a odmah iza nje je Hajduk, kladionice ne odustaju od tradicije. Nakon 21. kola prvenstva za titulu prvaka Hrvatske prednjači i dalje Dinamo. Na sedmu uzastopnu titulu modrih koeficijent je trenutačno 2,00, Hajduk je drugi favorit (3,00), a na Rijeku je koeficijent 3,30.

Prvenstvo ima 36 kola pa je moguće da se tu promijeni još desetak scenarija, ali brojke ne lažu. Zagrepčani imaju utakmicu manje u odnosu na Hajduk i Rijeku (20:21), ali momčad Željka Sopića najviše zabija (41 pogodak), a Splićani primaju najmanje golova (13).

storyeditor/2024-02-08/PXL_280124_109252402.jpg
1/9

Nogometaši Hajduka u nedjelju (15 sati) igraju protiv Slaven Belupa na Poljudu u okviru 22. kola HNL-a. Trener Karoglan u odnosu na dvoboj s Osijekom opet na raspolaganju ima Niku Sigura i Emira Sahitija, koji su gostovanje na Opus Areni morali preskočiti zbog tri žuta kartona.

Osim toga momčad se pojačala povratnicima, bivšim reprezentativcima i igračima koje su sami navijači zazivali na Poljud. Nema sumnje da će se tu uskoro izgraditi jedna dobra priča. A i Hajduk i Rijeka nastoje iskoristiti situaciju u kojoj je Dinamo, koji je stao na ručnu i rješava raznorazne probleme.

Rijeku pak u nedjelju čeka gostovanje kod Gorice (17.10 sati). I Rijeka ove sezone igra sjajno, mnogi kažu najljepši nogomet u ligi, gradi se na momčadskoj igri koja ima vrhunske napadače. Kada smo na papiru, vidite imena poput Marka Pjace, Marca Pašalića, Mirka Marića, Franje Ivanovića, Jorgea Obregona... – nije ni čudno što momčad ima 41 pogodak, trenutačno najviše u ligi.

Sopić njeguje napadački nogomet i to njegovim momcima leži. Osim toga, svojim je temperamentom dodatno utjecao na samopouzdanje pojedinih igrača. I sami glavni akteri u klubu tvrde da euforije nema, svi su čvrsto na zemlji i neočekivano mirni s obzirom na rasplet situacije u HNL-u.

Zanimljivo je da se oko kluba sve više spominje i ime Roberta Murića, čiji povratak zazivaju i navijači. On je sporazumno raskinuo ugovor s turskim Konyasporom i postao slobodan igrač.

 

Ključne riječi

Komentara 9

MA
Marsi
20:55 09.02.2024.

Samo da nam Pjaca bude u top formi za repku i da nadjemo vrhunskog centarfora...

JA
Jamesbond007
09:44 09.02.2024.

Nisi ti nikad navijao za Dinamo!!!

VK
vječni krojf
13:36 09.02.2024.

Piše novinarka da pogledate na papiru imena napadača Pjaca, Ivanović,Pašalić, Obregon i Marić.Mnogi prvi puta ove sezone čuju imena Franje Ivanovića,Marka Pašalića,Mirka Marića, a već ih novinar digao iznad Messija.Rijeka ima odličnu ekipu nepoznatih imena koji sada traže mjesto pod suncem. Dali će naći to svoje mjesto,pokazati će vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije