Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milijuni, milijuni

Najveći transferi u povijesti: Španjolci kupuju, Englezi prodaju, Luka 84.

James Rodriguez
Reuters (Ilustracija)
23.07.2014.
u 10:50

Goal donosi deset najvećih transfera u povijesti nogometa: tko najviše kupuje, a tko prodaje, uz grafički prikaz koji otkriva tko je najveći pogodak a tko promašaj

Prelazak Jamesa Rodrigueza iz Monaca u Real četvrti je najveći svih vremena gleda li se odšteta između klubova, piše Goal. Iako su brojke varirale i do 88 milijuna eura, čini se da su se klubovi našli na 80 milijuna.

Od deset najvećih transfera u povijesti Real ih drži šest. Dakako, sve kao kupac. Ni jedan od top 10 nije engleski klub, dvije među deset najvećih odšteta platila je Barcelona, a po jednu PSG i Monaco.

No, zato engleski klubovi drže prva tri mjesta kao prodavači! Tri najveće odštete u povijesti nogometa išle su Tottenhamu, Manchester Unitedu i Liverpoolu.

Gledajući za kojeg su igrača plaćane najveće odštete u više transfera, kralj je Zlatan Ibrahimović, Hop-hop iz jednog u drugog velikana i bosanski Šveđanin okrenuo je 169,1 milijun eura. James Rodriguez probio se na drugo mjesto, ali svakako je igrač koji je privukao najviše novca u dvije godine - od 132,63 milijuna eura odšteta za njega 125 milijuna je plaćeno prošloga i ovoga ljeta! Monaco ga je lani kupio od Porta za 45 milijuna eura.

Na toj je listi ukupnih odšteta James pretekao Anelku (130,36 milijuna), a slijede Crespo (121), Veron (117), Suarez (115,8), Falcao (112,43), tek je osmi Cristiano Ronaldo (111,59), a deveti Bale (108,7), dok top 10 zatvara Robbie Keane (103,85 milijuna eura).

Dakako, među top deset transfera bilo je i promašaja. Zasad se najvećim čini Kaka koji nikad u Realu nije ponovio sjaj iz Milana. Zlatanov mandat u Barceloni pamti se uglavnom samo po sukobu s Guardiolom, zbog čega je i trajao jednu sezonu. No, u toj je sezoni osvojio šest trofeja... A ništa od uloženog nije vratio ni Falcao, jer otkako je došao u Monaco više su se njime bavili liječnici nego suparničke obrane.

Eh, da, od hrvatskih igrača najveća je odšteta plaćena za Luku Modrića - Real Tottenhamu 30 milijuna eura. Na vječnoj listi to je 84. najveći transfer u povijesti nogometa.

>>Dinamo je na transfere potrošio više nego velikani Inter, Milan, Lazio, Lyon, Ajax...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije