Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR FUNCUTA

'Mi smo za Livaju najveća gospoda. Ako voli traktore i freze, platit ćemo troškove vozačke dozvole'

Atmosfera na stadionu tijekom finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Šibenika
Luka Stanzl/PIXSELL
25.05.2023.
u 14:46

'Dok bi neki u situaciji kad klub tone od njega digli ruke, mi ga nismo napustili jer nam u krvi dišpet pliva. Neki nas ne vole? Nije nas briga, neka se i dalje ne mire sa činjenicom da u srcu Dalmacije kuca, a kucat će i jače, narančasto-crno srce. Ostatak države nas poštuje, a ako nas određene grupacije toliko mrze i spominju znači da nešto i vrijedimo. Poštovanje smo zaslužili voleći svoje klubove i svoj grad, a nikako one tuđe' kažu navijači Šibenika

Još uvijek se ne stišavaju reakcije oko Marka Livaje i njegovog pjevanja pogrdne pjesme Šibeniku nakon što je Hajduk osvojio Kup na Rujevici. HNS je pokrenuo disciplinski postupak protiv hrvatskog reprezentativca, navodi se kako bi mogao biti kažnjen s 12 utakmica neigranja. Kako bilo, navijačka skupina Funcuti oglasila se nakon sinoćnjeg incidenta.

Njihovu objavu prenosimo u cjelosti:

- Poštovani,

dolje u tekstu je naše viđenje situacije u i oko naših klubova, kao i sramotnom ponašanju pojedinaca. Tekst je naslovljen Jer Šibenik volim ja, pa vas molimo da ga prenesete ili odaberete ono što vam je zapelo za oko.

Tekst je u cijelosti naš!

Jer Šibenik volim ja!

Turbulentna sezona ide kraju. Po rezultatima našeg kluba, mimo kratkotrajnih bljeskova, za zaborav. Ako zanemarimo plasman u finale Kupa, sve ostalo je bilo loše, od igračkog segmenta do onih segmenata koji djeluju van terena. Ono što nas kao skupinu okupljenu da podržava šibenski sport zanima je to da naš HNK Šibenik čini se napokon ima vlasnika kojemu je u cilju boljitak kluba, pa i po cijenu ispadanja i totalnog remonta jer ono što su ostavile prošle vlasti našem klubu ne bi ostavio ni najgori neprijatelj. Detalje znamo, mi ih ne dijelimo u javnost, a ako klub odluči istupiti o svim nedjelima igrača, menadžera i sličnih mi ćemo to dočekati sa zadovoljstvom i činjenicom da napokon idemo dalje bez repova.

Koliko čujemo, ispadanje ne obeshrabruje trenutno vodstvo kluba, a mi i dalje stojimo uz ovaj klub pa taman da završi u županijskoj ligi. Druga stvar koja nas ipak čini ponosima u ovoj sezoni je spektakularna proslava našeg rođendana koja će se prepričavati generacijama, a u kojoj smo uključili i staro i mlado. Taj datum, našeg 40. rođendana je jednom za sva vremena pokazao za kog diše ovaj naš grad, a to je narančasto i crno. I na kraju krajeva dolazimo do jučer, najmasovnije naše gostovanje. Pohodili smo to finale sa nikad manjim nadanjima, a nikad većom željom da pokažemo za koga nam srce kuca.

Dok bi neki u situaciji kad klub tone od njega digli ruke, mi ga nismo napustili jer nam u krvi dišpet pliva. Neki nas ne vole? Nije nas briga, neka se i dalje ne mire sa činjenicom da u srcu Dalmacije kuca, a kucat će i jače, narančasto-crno srce. Ostatak države nas poštuje, a ako nas određene grupacije toliko mrze i spominju znači da nešto i vrijedimo. Poštovanje smo zaslužili voleći svoje klubove i svoj grad, a nikako one tuđe.

GALERIJA Navijači pjesmom i bakljama dočekali Hajduk poslije osvajanja Kupa

Atmosfera na stadionu tijekom finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Šibenika
1/8

Što se tiče pjevačkih sposobnosti određene ikone moralnih vertikala poručujemo mu kako smo mi za njega najveća gospoda, a ako je toliko zainteresiran za freze i traktore nudimo se da mu dobrovoljno pokrijemo trošak polaganja vozačke dozvole.

Na kraju se osvrćemo i na našu košarkašku ekipu koja gura naprijed i dobro je konsolidirana nakon par loših godina. Ni vas kao ni nogomet nikad nećemo napustit već ćemo biti u prvom redu u obrani vaših imena i boja. Sretno u novoj sezoni, a mi ćemo biti na istom mjestu u dvorani. Podršku dajemo i svim ostali sportovima i ljudima koji vole ovaj grad.

VEZANI TEKSTOVI:

Još je jedna utakmica ostala do kraja, protivnik i mjesto bezvrijedno je spomena, kao i uvijek tu smo za Šibenik, naš grad, naše ljude i naše boje. Nemojte nikad ni pomislit da ćemo odustat, idemo još jače zajedno kao i jučer.

RODAT SE NIKAD NEĆEMO, MI SMO ŠIBENIK! - rekli su iz Funcuta. 

Komentara 4

Avatar mrIvan
mrIvan
15:56 25.05.2023.

Očito neki ne mogu prežaliti svog psihijatra Raškovića. Terapija, a ne psihijatar!

KL
Klavocin
17:26 25.05.2023.

Ma on je neću reći što jer će me izbaciti. Pjevao je dinamo srpsko ime to a sam je srbin, to sve govori o njemu i subašiću. Vi Šibenčani ste najveće face, imate svoj grad i svoj klub, oni kmećavci misle da je njihova čitava Dalmacija, ali nije ni Šibenik ni Zadar. Šarali su po zadru i onda od zadranactorcida dobila batine i sad je Zadar čist grad. Želim funcutima da im se klub vrati u 1. ligu, a livaja srbin neće bit kažnjeni zbog politike

KL
Klavocin
17:49 25.05.2023.

U sjevernoj i istočnoj hr nekad u sfrj 80 posto ljudi je navijamo za dinamo. Sa ostankom naše države gradovi, kao os, vk, vž, kc, dobivaju svoje klubove i za njih počinju navijati, što je i normalno. Jedino torcida i njihov miljenik livaja, koji je srbin iz zaleđa kaštela misle da imaju monopol nad Dalmacijom. A nemaju osim st ni jedan navijačkim klub osim u st čak i u Dalmaciji. Za njih navijaju samo oni koji su isti kao i livaja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije