Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzvrat EL-a

Kramarića žele mnogi, najbliži je nizozemskom Alkmaaru

Andrej Kramarić
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
07.08.2014.
u 13:00

Kramarić u Rijeci zarađuje 55 tisuća eura godišnje, a zbog dodatka u ugovoru ne može otići za manje od dva milijuna eura.

Nogometaši Rijeke priuštili su si takav luksuz (naravno, pomogao im je i suparnik) da večeras (21.15 sati) na Kantridi protiv Vikingura (prva utakmica 5:1 za Rijeku) mogu igrati opuštenije.

Marić otišao u tišini

Niz pobjeda zapravo traje od 33. kola prošle sezone, u travnju ove godine Rijeka je u Parku mladeži igrala 2:2. Trener Rijeke Matjaž Kek vrhunski održava visok natjecateljski tonus, momčad privlači pažnju stabilnošću, što je najbolja preporuka najboljem treneru u HNL-u. Ozračje u momčadi jedino narušavaju intenzivni

pregovori o transferu Andreja Kramarića. Iako su odlasci najboljih igrača dio trenerskog posla, Keku sigurno nije drago osluškivati glasine o prodaji najboljeg strijelca.

Kao zadnji u nizu potencijalnih kupaca pojavio se nizozemski AZ Alkmaar. Pregovori su otišli prilično daleko i vrlo su složeni budući da zajednički interes trebaju pronaći Rijeka, Dinamo, Kramarić, budući Kramarićev klub... Rijeka i Dinamo dijele odštetu, Kramarićevi su nezadovoljni ugovorom (55.000 eura godišnje) u Rijeci, pozivaju se na klauzulu o fiksnoj odšteti (2 milijuna eura)... Ukratko, oko najboljeg Rijekina igrača stalno se stvara medijski pritisak, ali ga momčad ne osjeća. Kek je previše iskusan da ne bi znao zaštititi momčad, u kojoj i najbolji igrači bespogovorno sjede na klupi ako trener tako odluči. O Kramarićevu transferu ipak odlučuje klub. U medijskoj tišini Luka Marić raskinuo je suradnju s Rijekom. Mariću je ugovor istekao, novi nije htio potpisati iako naglašava da mu je Rijeka ponudila korektne uvjete.

Veznjak bez pedigrea

Lucas Daniel Scaglia (27) novo je ime na Kantridi, argentinski internacionalac dolazi iz kolumbijskog Calija. Po vokaciji je veznjak koji je europsko iskustvo stekao u osrednjim grčkim klubovima, a najpoznatiji je po tome što je rođen u Rosariju i što poznaje Lea Messija o kojemu rado priča na društvenim mrežama. Scagliu u klubu oprezno najavljuju kao prinovu, a ne kao pojačanje. Omaleni (168) veznjak trebao bi povećati lucidnost veznog reda koji vapi za igračem kakav je bio Argentinac Ramon Fernandez. I Kek često zna reći da je igra Rijeke prilično šablonizirana.

>> Andrej Kramarić prema Veroni, zarađuje i Zdravko Mamić

Komentara 1

PR
provokatorica
13:47 07.08.2014.

Večernji, odite u tri plišana medvjedića i prestanitw rušiti atmosferu u Rijeci!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije