Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atmosfera

Hrvatski i bugarski navijači iskazali veliku količinu mržnje

Hrvatski navijači
Foto: Sanjin Strukić
10.10.2014.
u 22:47

Povijest ovih sukoba trebala je biti dovoljno upozorenje za bugarsku policiju uoči ove utakmice, ali očito nisu ozbiljno shvatili situaciju pa su propustili spriječiti dva bliska susreta

Hrvatske i bugarske navijače već godinama veže golemo neprijateljstvo, gdje god se susretnu sve završi tučnjavom, uhićenjima i razbijenim glavama. Bilo je tako 2003. godine kad su Bugari gostovali u Zagrebi i sve započeli provokacijama tako što su na glavnom zagrebačkom trgu vikali "Srbija, Srbija". Naravno, nije se dugo čekala reakcija Hrvata koji su se obračunali s njima.

Dvije godine kasnije navijači su se ponovno sukobili, ovoga puta u Bugarskoj, a sve se nastavilo prošle godine kada je Dinamo igrao protiv Ludogoreca (utakmica se igrala u Sofiji), a BBB-i su se potukli s navijačima CSKA.

Povijest ovih sukoba trebala je biti dovoljno upozorenje za bugarsku policiju uoči ove utakmice, ali očito nisu ozbiljno shvatili situaciju pa su propustili spriječiti dva bliska susreta. Bugari su jučer napali manju skupinu hrvatskih navijača iz Frankfurta, a bugarski mediji pisali su kako su to učinili kao osvetu za bliske susrete s BBB-ima. No, napali su mirnu skupinu hrvatskih navijača koji su u Sofiju došli kako bi uživali u nogometu.

Velika tučnjava dogodila se i pred sam početak utakmice, bugarski mediji pišu da se radilo o žestokom sukobu, a navodno su Bugarima pomogli i 'Grobari', navijači Partizana, s kojima njeguju prijateljstvo. Srećom, policija je brzo reagirala pa je sukob trajao vrlo kratko.

A neprijateljska atmosfera s ulica prenijela se i na stadion pa je tako već na samom početku žestoko izviždana hrvatska himna, kao i svi naši igrači. I dok se to još može tolerirati jer to je uobičajena pojava na većini stadiona diljem svijeta, ono što se dogodilo u 24. minuti svakako se ne može tolerirati. Naime, hrvatski i bugarski navijači počeli su se međusobno gađati bakljama, a sudac je zbog toga nakratko morao prekinuti utakmicu. Reagirala je i policija, dodatno razdvojila navijačke skupine, a morali su reagirati i igrači. Tako su kapetan Srna te njegovi suigrači Olić, Mandžukić i Vida došli skroz do tribina te zamolili navijače s hrvatskog sektora da se smire. Srećom, poslušali su ih pa se utakmica mogla nastaviti.

Naši su i u 61. minuti upalili nekoliko baklji, ali to je bilo sve. Nadamo se da je policija sad ozbiljno pristupila ovom problemu, shvatila kolika količina mržnje postoji između određenih navijača i pojačala sigurnosne mjere pa da poslije susreta više neće doći do bliskih susreta.

>>Bugarski huligani napali hrvatske navijače i oteli im transparent!

>>Navijači Partizana pomogli Bugarima u napadu na Hrvate!

Komentara 34

Avatar watson
watson
23:12 10.10.2014.

navijaci Levskog postavili iza gola ustasko "U" i transparent "Marseille 1934" hihihi

Avatar watson
watson
23:14 10.10.2014.

Bugari pjevali "Ubij Srbina"! (VIDEO) Na prijateljskoj utakmici na stadionu "Vasil Levski" u Sofiji u duelu između Bugarske i Srbije (0:1), atmosfera među domaćim navijačima nije se mogla okarakterisati epitetom pomenutog duela. Naime, grupa bugarskih navijača, bez ikakvog povoda, na na samom početku utakmice vređala je srpske reprezentativce. Posle zvižduka upućenih himni "Bože pravde", na severnoj tribini se začulo "Ubij Srbina", da bi se takvom skandiranju priključila i publika smeštena na zapadnoj tribini stadiona u Sofiji. Nešto kasnije usledilo je novo vulgarno skandiranje našem nacionalnom timu, kada se sa tribina stadiona "Vasil Levski" začulo "Srbe na vrbe". Dve grupe navijača su tokom utakmice dobacivale još nekoliko pogrdnih parola, pa se moglo čuti "Bugarska do Hrvatske" i "Šumadinci Cigani". Na tribini, bugarski navijači su razvili veliki transparent na kome je pisalo "91. godinu niko nikad nije zaboravio". https://www.youtube.com/watch?v=bOiVY64FEZ0

Avatar watson
watson
23:16 10.10.2014.

koji teski kompleksi pucaju Serve napram Hrvate tolko su bijedni i tesko iskompleksirani prema Hrvatima da idu u Rusiju, Rumunjsku, Bugarsku da nalemaju Hrvate i opet dobiju batine jer mora da noli sto smo ih razbili i nista od Velike Srbije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije