Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdeslav Vrdoljak glas je dao Damiru Buriću

Burić je na EP-u dokazao da je glavni

Damir Burić
VL
20.12.2010.
u 14:24

- Bez Mare su Jokovića Jug i reprezentacija nezamislivi, a Igor Hinić najbolji je igrač od nezavisnosti Hrvatske.

Nije bilo lako Zdeslavu Vrdoljaku, dojučerašnjem kapetanu reprezentacije, odrediti sedmoricu najboljih hrvatskih vaterpolista. Nekako je došao do devetorice, ali koju dvojicu sad izbaciti?

– Barač je vođa, reprezentacija ne bi ni pola vrijedila bez njega. Osvojio je mnogo trofeja, pa se neće ljutiti što nije među sedam. A Pavić je vratar, s njim imam manje kontakta, ha-ha. No, i bez njega se ne može – rekao je Vrdoljak.

Po njegovu izboru, hrvatski igrač broj jedan je Burić.

– Kvalitetan je, veliki profesionalac i radnik. Najbolji je zato što je fantastičan u obrani, igrama na EP-u pokazao je da je glavni igrač reprezentacije. Uz to, s Pro Reccom je prvak Europe – kazao je Vrdoljak.

Na drugu poziciju stavio je Jokovića, a slijedi Hinić.

– Joke je osvojio sve što se osvojiti može, bez njega su Jug i reprezentacija nezamislivi, igra u svim pravcima. Hina je velik, to je dovoljno, najbolji je igrač otkako je Hrvatska postala nezavisna – kaže Vrdoljak.

Izbor je zaključio Boškovićem, Muslimom, Dobudom i Suknom.

– Bošković je onaj koji odlučuje o pobjedniku utakmice, pun je samopouzdanja, u vrhu je svjetskog vaterpola. Na EP-u je bio, već uobičajeno, po golovima i asistencijama među boljima. Musa je u dvije godine sazrio, postao "ubojica" s lijeve strane, sreća je što je trener Bonačić to uočio i stavio ga lijevo. Dobud je glavna karika Juga, ima silinu i karakteristike vođe, jedan je od najboljih sidraša svijeta. Sukno, kao što je sedmi, mogao je biti i prvi. Užitak je gledati kako lako igra. Na EP-u bio je samozatajan, zbog toga je sedmi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije