Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale doigravanja

Jug prokockao priliku, Fatović zapaprio matičnom klubu a Jadranov Anić opet junak peteraca

Ivo Čagalj/Pixsell
24.05.2024.
u 21:04

Stotinjak sekundi prije kraja utakmice, nesigurni Španjolac Cabanas, kod vodstva Dubrovčana 10:9, propustio je priliku da riješi utakmicu pa je u kontri dva na jednog pogodio vratnicu umjesto da uposli bolje postavljenog suigrača

U svom plivalištu na Gružu, vaterpolisti Juga propustili su lijepu priliku da izjednače finalnu seriju na 1-1 pa će splitski Jadran već u trećoj utakmici imati meč-loptu i priliku za osvajanje naslova državnog prvaka drugi put uzastopce.

Kod 10:9 za Jug, nesigurni i sebični Cabanas stotinjak sekundi prije kraja ne koristi kontru dva na jednog i šutira u vratnicu umjesto da loptu doda suigraču u boljoj poziciji. Na drugoj strani, igrača više, koristi Crnogorac Radović za 10:10. U napadu Juga, Djerković  promašuje s pozicije centra i jadranaši kreću u posljednji napad iz kojeg svoj četvrti pogodak zabija Loren Fatović, Dubrovčanin (jugaš) u redovima Splićana.

Srećom po domaćine, pet sekundi prije kraja za 11:11 i priliku za popravni, u izvođenju peteraca, zabija Amerikanac Daube. No, baš kao i tijekom trenutaka u kojima su mogli prelomiti utakmicu (Joković nije iskoristio peterac u posljednjoj četvrtini), i kod izvođenja "penala" jugaši su bili neuvjerljivi i neprecizni.

Nakon što su Marinić-Kragić, Fatović i Radović zabili za Jadran, a Žuvela i Joković bili precizni izvođči za Jug, trener Splićana Jure Marelja mijenja vratara i umjesto Marcelića uvodi Matu Anića. I to mu se posve isplatilo, baš kao i hrvatskom izborniku Ivici Tucku, u prigodi raspucavanja na Svjetskom prvenstvu. I ovu priliku ovaj pričuvni vratar iskoristio je da postanem junakom pobjede. Najprije je, prstima, skrenuo u vratnicu udarac Burića a potom je, nakon Butićeva pogotka, obranio peterac Amerikancu Daubeu za pobjedu splitskog sastava.

U osnovnom dijelu susreta Jugov vratar Popadić imao je 11 obrana, a Jadranov Marcelić osam. Pogotke za Splićane postili su Fatović (4), Marinić-Kragić (2), Butić (2), Radović (1), Dužević (1) i Vrlić (1). Kod Dubrovčana zabijali su Daube (3), Žuvela (2), Lazić (2), Cabanas (1), Joković (1) i Burić (1).


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije