Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komljenović

Bivši dinamovac: Pogreške su odraz Dinamove nemoći, a Theophile mi nije jasan

Zagreb: Dinamo i West Ham susreli se u 1. kolu Europske lige
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
18.09.2021.
u 11:00

Nije mi jasan Theophile. On bi trebao donositi mirnoću u zadnjoj liniji i ubrzati sazrijevanje igrača kao što su Josip Šutalo ili Bartol Franjić

U studiju Večernji TV-a jučer je gostovao Fabijan Komljenović. Bivši nogometaš Dinama u razgovoru s našim novinarom Željkom Jankovićem osvrnuo se na izvedbu momčadi Damira Krznara u prvoj utakmici skupine Europske lige protiv West Hama.

– Čini se da Dinamo odavno nije naišao na ozbiljnijeg protivnika. Iako, već se u utakmici protiv Sheriffa pokazalo da je momčad u problemu – počeo je Komljenović.

Potajno smo se nadali da Dinamo individualnom kvalitetom, uz maksimalnu koncentraciju, možda može zaprijetiti West Hamu.

– Dinamo apsolutno nije imao šanse. Ne znam što se dogodilo s momčadi. Modri su dominantni u HNL-u, a čim dođe ozbiljnija i posloženija momčad, odmah su u problemu i ne snalaze se. Dinamo iz lige ne može imati potreban poticaj za ovakve utakmice... Imam dojam da je West Ham igrao s 30 posto svojih kapaciteta. Da je trebalo dati gasa, oni bi to s lakoćom učinili. Točno je da su zabili iz Dinamovih pogrešaka, no one su odraz Dinamove nemoći.

Imate li dojam da je Dinamo previše respektirao Engleze?

– Nemam taj dojam. Jednostavno, riječ je o prevelikoj razlici u kvaliteti. Zatvorili su Petkovića i Oršića. Petković je bio daleko od protivničkog gola. On nije klasična desetka, već napadač, a kod napadača se broje samo golovi i asistencije. Nismo imali pravu špicu, nije bilo sredine terena, Englezi su praktički igrali s nama. Već nakon desetak minuta bilo je jasno da Dinamo tu nema što tražiti. Koliko se momčad može sama korigirati kada priprema utakmice padne u vodu na početku susreta?

– Može ako ima kvalitetu. U određenim trenucima činilo se kao da to nije isti sport. Nisam vidio nijednog pojedinca na potrebnoj razini.

Ne smiju vam se dogoditi pogreške poput one Theophileove... – Ako ne možeš ništa, onda igraš na sigurno. Neshvatljive su njegove pogreške. Mora donositi mirnoću i razvijati mlade igrače poput Šutala i Franjića, a on to ne čini. Čudi me da uvijek kiksa u najvažnijim utakmicama – kazao je Komljenović. 

>> Navijači Dinama nakon West Hama

Komentara 9

VP
VOX POPULI
12:17 18.09.2021.

kriv je neznalica krznar koji ga uporno gura u momčad iako je najgori kikser u dinamu u zadnjih 15 godina!

GE
generacija57
12:57 18.09.2021.

Ja da sam trener svakog igrača koji vraća loptu golmanu bi odmah izvadio iz igre.

PE
peronja
11:52 18.09.2021.

s ovakvim grješkama pjedinaca, kao Teofilova, mogu se jedino Pep i Jose nositi. da izbace takve igrače iz momčadi. Kaj znači ako igrač odigra odlično 89 minuta, a u jednoj minuti shebe sve? šteta što su mu produžili ugovor. tu lovu kaj Teofilu daju, mogli su podijeliti između Majera i Jakića, pa bi možda ostali. ovako, sredina terena nikakva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije