Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRINUTE SU

Slavne Hrvatice stale uz Beograd: 'Jezivo je stanje. Užasavam se'

Foto: Instagram
1/10
08.07.2020.
u 10:51

Snimke sinoćnjeg prosvjeda u Beogradu obišle su regiju i nikoga nisu ostavile ravnodušnog.

Nezadovoljstvo na ulicama glavnog grada Srbije sve je veće i žešće. Snimke sinoćnjeg žestokog prosvjeda protiv uvođenja policijskog sata koje su obišle regiju užasavaju korisnike društvenih mreža, a slavne Hrvatice, poput voditeljice i pjevačice Ide Prester te glumice Jelene Veljače, u dirljivim porukama upućenim stanovnicima Beograda odlučile su stati uz glavni grad Srbije.

"Jezivo je stanje u Beogradu. Pratim sve i užasavam se. Golem broj zaraženih, kilometarski redovi po ambulantama, puno mladih na intenzivnoj, mrtvih se otkriva puno više nego što se prijavljuje... sve u svemu ozbiljna humanitarna katastrofa. Slijede oštre mjere, ponovno kompletan lock down od petka do ponedjeljka, policijski časevi.. Iščupano srce gradu koji je poznat po glasnim otkucajima.Iako trenutno nisam tu, pričamo o tome stalno i mislimo na vas. Šaljem poruku svih svojih hrvatskih prijatelja: Drži se, Beograde, uz tebe smo!!!!" napisala je Prester koja godinama s obitelji živi u Beogradu te je u skladnom braku s Ivanom Peševskim kojem se na vječnu ljubav zaklela u rujnu 2013. godine, a danas su ponosni roditelji dvojice sinova, 6-godišnjeg Roka i 3,5-godišnjeg Rija.

1/10

Glumica Jelena Veljača trenutačno provodi vrijeme na Visu, ali se objavom starije fotografije iz Beograda osvrnula na nerede.

"Iznad moje glave fotografija je grafita na kojem piše Beograd. I slikano je u Beogradu i jedan je od najsretnijih trenutaka u mom životu. Beograde, ti znaš da te volim zauvijek. this too shall fucking pass. Molim samo sve moje prijatelje da mi jave da su ok", napisala je Veljača koja je jedno vrijeme i živjela u Beogradu dok je snimala sapunicu "Pogrešan čovjek", a tamo se sprijateljila s manekenkom Sofijom Milošević.

Podsjetimo, sinoćnji prosvjed u Beogradu započeo je s tek nekoliko stotina sudionika, no mnoštvo se kasnije uvećalo, a nakon što je dio prosvjednika ušao u zgradu Skupštine, počeli su incidenti i sukobi s policijom. U nastavku sukoba prosvjednici su policiju zasipali jajima, kamenjem, plastičnim bocama i bakljama, zapaljeni su deseci kontejnera, a prema prvim izvješćima ozlijeđenih ima na obje strane. Ljudi su ležali na cesti. Nakon što je policija dobila pojačanje, rastjerala je prosvjednike suzavcem ispred Skupštine, a na ulice je izvedena i policijska konjica i postrojba sa psima.

1/7

Zapaljena su najmanje dva policijska automobila, intervenirali su vatrogasci, a policija je dva sata poslije ponoći potisnula prosvjednike s platoa ispred Skupštine Srbije k Bulevaru kralja Aleksandra i okolnim ulicama.

Srbija se nalazi u međurazdoblju od izbora i sastavljanja nove vlade, čije je formiranje Vučić najavio najkasnije do 25. srpnja. Na izborima 21. lipnja, koje je dio oporbe bojkotirao tvrdeći da su neregularni, Vučićeva Srpska napredna stranka osvojila je 188 od 250 mandata i s dvotrećinskom većinom može sama formirati vladu.

Pogledajte koji su se hrvatski estradnjaci izborili za saborsku klupu!

 

Komentara 35

Avatar southman
southman
11:06 08.07.2020.

Slavne hrvatice hahahaha pa stvarno hahaha !!!

PO
pobjednik95
11:08 08.07.2020.

Na temelju čega zaključujete da su Preser i Veljača slavne osobe?

DU
Deleted user
11:02 08.07.2020.

Februarka uvijek ima nešto pametno za reći... ako tema u formatu- Ni brige ni pameti. Tako to kad se život i karijera poklope - sapunica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije